Курси НБУ $ 41.30 € 44.49
БАРАБОЛЯ З КАБАЧКОМ ПРИВІТАЛИСЬ З ЛІТЕЧКОМ

Волинь-нова

БАРАБОЛЯ З КАБАЧКОМ ПРИВІТАЛИСЬ З ЛІТЕЧКОМ

Цього разу ми не змогли віддати перевагу котромусь одному овочу — бо і молоденька картопелька на порі, і кабачки вже визирають з–під лапатого листя, і так хотілося якнайшвидше поділитися з вами, любі наші читачі, цікавими, а головне — випробуваними рецептами...

Цього разу ми не змогли віддати перевагу котромусь одному овочу — бо і молоденька картопелька на порі, і кабачки вже визирають з–під лапатого листя, і так хотілося якнайшвидше поділитися з вами, любі наші читачі, цікавими, а головне — випробуваними рецептами...

КАБАЧКОВІ КОТЛЕТКИ
Потрібно:
на 1 невеликий кабачок — 300 г фаршу,
1 яйце, 3 ст. ложки борошна (його можна замінити вівсяними пластівцями), сіль, перець та інші спеції до смаку, олія.
Приготування. Кабачок почистити (якщо молодий, то не потрібно), натерти на великій тертці, відтиснути руками і злити рідину, яка утворилася. Відтак додати яйце, фарш, борошно, посолити, поперчити і добре вимішати. Деко змастити олією і викласти на нього сформовані з кабачково-м’ясної маси котлетки (можна — на пергаментний папір). Запікати котлети в духовці при температурі 180оС приблизно 30 хвилин.

БАБУСИНА КАРТОПЛЯ
Потрібно:
молода картопля, олія, сіль, перець, кріп, часник, улюблені спеції.
Приготування. Картоплю почистити, помити, якщо дуже велика — розрізати на дві частини. У казанок чи глибоку сковорідку налити олії, небагато, щоб тільки вкрила дно. Трохи нагріти, викласти картоплю (не додавати ні грама води!), накрити кришкою і поставити на невеликий вогонь. Час від час помішуючи, готувати приблизно 30 хвилин. Далі посолити, додати улюблені приправи. За 5 хвилин — можна й часничок. Викласти на тарілку і посипати зеленню.

ПІДЛИВКА З КАБАЧКІВ
Потрібно:
1 невеликий кабачок, 1 помідор, півцибулини, 3–4 ст. ложки сметани, олія, сіль, перець, зелень.
Приготування. Порізати цибулю та підсмажити її на олії до золотистого кольору. Далі вкинути накраяні кубиками кабачок (його треба завчасу порізати й посолити, щоб зм’як) та помідор із шкіркою або без і тушкувати на невеликому вогні. Коли страва буде вже майже готова, додати сметану, сіль, перець, зелень і потримати на маленькому вогні ще 5–7 хвилин. На бажання можна приправити подрібненим часником. Цю підливку, яка так пасує до будь-якого гарніру, а особливо до макаронів, можна робити навіть узимку із заморожених кабачків та помідорів.
Telegram Channel