Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ЧОМУ ЗАПІЗНЮЄТЬСЯ ПОШТА?

До Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта” надходять скарги клієнтів на тривалі терміни пересилання міжнародних поштових відправлень між Україною і Росією...

До Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта” надходять скарги клієнтів на тривалі терміни пересилання міжнародних поштових відправлень між Україною і Росією. Обмін між цими країнами здійснюється на міжнародних засадах з 1993 року. Щоб дотриматися вимог вітчизняних і міжнародних нормативних актів, уся вихідна з України та вхідна в нашу державу пошта обробляється тільки у спеціалізованому підрозділі — місці міжнародного поштового обміну (ММПО), який розташований у Києві.
Надходження поштових відправлень до ММПО та їх обробку чітко регламентовано. Зокрема, встановлено контрольні терміни проходження пошти територією України до місця міжнародного поштового обміну. Вони різні (залежно від місця подачі поштового відправлення: село, місто, область). У середньому контрольний термін становить від двох до чотирьох днів (без врахування вихідних).
Письмова кореспонденція з України, адресована клієнтам, що проживають у Росії, відправляється щоденно автомобільним транспортом та авіацією відповідно до встановлених графіків.
У листопаді 2002 року, щоб прискорити пересилання пошти між Україною та Росією, було організовано міжнародний магістральний автомаршрут Київ—Брянськ, на якому використовуються автомашини поштових служб обох країн. Оскільки загальний термін проходження пошти включає строки її просування територією двох держав, то вчасне вручення адресатам залежить від роботи поштових служб України і Росії.
Щомісяця наші поштовики перевіряють та аналізують терміни проходження вхідних з Росії простих листів. Факти свідчать, що, як правило, пошта уповільнюється на території Росії. Наші партнери не заперечують, що в обох країнах адресати отримують міжнародну письмову кореспонденцію із запізненням саме через них, обіцяють виправити ситуацію.
Українська пошта теж вживає заходів, щоб скоротити терміни обробки та перевезення пошти — вдосконалює технологічні процеси. Крім того, у серпні 2001 року УДППЗ “Укрпошта” спільно з Федеральним державним підприємством “Международный почтамт” (Москва) запровадили послугу, що передбачає обмін поштовими відправленнями “Експрес-лист”. Контрольний термін доставки такої кореспонденції між Києвом і Москвою — три дні. Це одна з найперспективніших послуг. Мінімальні строки доставки, гарантія збереження, а також вручення відправлень у руки адресату — основні переваги прискореної пошти.
Прес-служба “Укрпошти”.
Telegram Channel