Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ЩО ЕКСПОРТУЄ ВОЛИНЬ

У 2003-ому році підприємства та організації області у зовнішній торгівлі послугами співпрацювали із партнерами з 66 країн світу. Експертні операції здійснювали 50 підприємств, а імпортували послуги — 66...

У 2003-ому році підприємства та організації області у зовнішній торгівлі послугами співпрацювали із партнерами з 66 країн світу. Експертні операції здійснювали 50 підприємств, а імпортували послуги — 66.
Експорт-імпорт послуг торік досяг 10 мільйонів доларів США, що майже вдвічі перевищує показник 2002 року. Основними партнерами в обміні послугами є господарюючі суб’єкти Німеччини, Польщі, Швеції, Франції. На країни СНД припадає менше 10 відсотків зовнішньоторговельного обороту.
Найбільше послуг експортовано в Німеччину та Францію. Традиційно основу експорту становили послуги у виробництві готового одягу, вартість яких 2,3 мільйона доларів, з них по третині надано в Німеччину та Францію, чверть — в Данію та Велику Британію. На замовлення закордонних партнерів виконано автомобільних перевезень на 1,5 мільйона доларів, переважно в Німеччину, Польщу, Білорусь, Швейцарію та Російську Федерацію. Від іноземних громадян за готельні послуги отримано 0,2 мільйона доларів. Решта експорту — це послуги, пов’язані з обробленням металу, інженерні, технічні, інформаційні тощо.
Найбільшу питому вагу у структурі імпорту мають Польща та Швеція. Майже дві третини його припадає на послуги юридичним особам, з них 1,5 мільйона доларів — це консультації з питань комерційної діяльності та управління, отримані в основному з Швеції, а також послуги, пов’язані з рекламою, діяльністю у сфері архітектури та будівництва, технічного контролю і аналізу.
Обласне управління статистики.
Telegram Channel