Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ТАЙМ-АУТУ У ТВОРЧОСТІ НЕ БУДЕ

23 квітня 1959 року у Києві делегати з’їзду творчих працівників преси, радіо і телебачення утворили Спілку журналістів України...

23 квітня 1959 року у Києві делегати з’їзду творчих працівників преси, радіо і телебачення утворили Спілку журналістів України. Через чотири десятиліття, день у день, 23 квітня 1999 року, Кабінет Міністрів України надав їй статус Національної.
Наша творча організація, яка об’єднує сьогодні 13,5 тисячі трудівників пера, камери і мікрофона, активно і послідовно відстоює свободу слова в Україні. Ми були ініціаторами парламентських слухань з цієї животрепетної проблеми у січні 2001 року, брали активну участь в інших подібних слуханнях, прагнемо вирішувати економічні аспекти діяльності ЗМІ, стримуємо намагання “Укрпошти” постійно підвищувати тарифи на передплату газет і журналів, боремося за те, щоб видання вчасно доставлялися населенню.
Творчі семінари, “круглі столи”, “громадські читання” з актуальних проблем – це ще один напрям діяльності Спілки. Успішно діє конкурс “Шанс” для старшокласників – його переможці за співбесідою вступають на бюджетне навчання до вищих навчальних закладів, що готують журналістів. Цього року відбулися вже по два заняття “Школи майбутнього журналіста” (для десятикласників) та “Школи молодого редактора” (для керівників ЗМІ, які працюють два-три роки на цих посадах) при НСЖУ.
...45 років – хай і не дуже статечний, але все ж поважний вік. Як співають у пісні, перший тайм ми вже відіграли. Але тайм-ауту не буде.
Щороку до Спілки приходить поповнення. Майже кожен третій з них – журналіст у віці до 30 років. Отож, Спілка житиме і діятиме!
Ігор Лубченко, голова Національної Спілки журналістів України.
Telegram Channel