Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

13 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ДОПЛАТ ЗА ЗДАНУ ХУДОБУ

Для підтримки сільськогосподарських товаровиробників, що реалізують на забій та переробку молодняк великої рогатої худоби підвищених вагових кондицій, держава виділяє значні кошти...

Для підтримки сільськогосподарських товаровиробників, що реалізують на забій та переробку молодняк великої рогатої худоби підвищених вагових кондицій, держава виділяє значні кошти. За три роки товаровиробники області отримали майже 13 млн. гривень. Найбільше — понад 2 млн. гривень, що становить 16 відсотків від загальної суми, або стільки, скільки в Ківерцівському, Рожищенському, Старовижівському, Любомльському та Любешівському районах разом взятих,— припадає на долю Ковельського району. Торік за реалізацію молодняка великої рогатої худоби господарства різних форм власності Горохівського району одержали 887 тисяч гривень доплат, Ковельського — 861 тисячу, Луцького — 639 тисяч гривень. А для ПОСП ім.Шевченка Горохівського району таких коштів нараховано 195 тисяч гривень, ССГ “П’ятидні” та ТзОВ “Прогрес” Володимир-Волинського району відповідно 143—110 тисяч гривень, СГТОВ “Романів” та СГПП “Дружба” Луцького району — 106—-100 тисяч гривень, ТзОВ “Україна” Ковельського району — 101 тисячу гривень.
На нинішній рік спільним наказом Мінагрополітики та Мінфіну України передбачено доплату в таких розмірах: за молодняк великої рогатої худоби вагою понад 390 кг по 50 копійок за кожний кілограм зданої живої маси, кондиційних свиней І, ІІ і ІІІ категорій вагою — 95 —130 кг, за винятком свиноматок і кнурів, по 30 копійок за кілограм та курей-бройлерів — по 10 копійок за кілограм. Для оформлення доплат сільськогосподарські підприємства подають зведені реєстри приймальних квитанцій та їх копії, а населення — копії приймальних квитанцій та довідки про поголів’я, видані сільськими, селищними та міськими радами державному інспектору в районі. Квитанції за здане поголів’я у січні—квітні також будуть прийматись.
Прийом документів буде проводитись у межах виділеного ліміту асигнувань, але не пізніше 15 грудня 2004 року. Потрібно знати, що доплати виплачуються тільки в тому разі, якщо живність була продана переробним підприємствам, які мають власні або орендовані переробні потужності, або забита й перероблена у власних чи орендованих переробних цехах сільськогосподарських підприємств.
Сергій УСИК, заступник начальника інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації.
Telegram Channel