Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

`ВОЛИНЬ` У НОКАУТІ

Увага луцьких прихильників шкіряного м’яча була привернута до Кривого Рогу, де «Волинь» зустрічалась з місцевим «Кривбасом». У першому колі лучани завдяки двом голам Василя Сачка вдома перемогли гостей. Нині ж гравцям «Кривбасу» вдалось взяти реванш, та ще й який – 3:0!

У двадцять другому турі чемпіонату України з футболу серед команд вищої ліги успішно виступила трійка лідерів, яка дружно перемогла своїх суперників.
Та, зрозуміло, що увага луцьких прихильників шкіряного м’яча була привернута до Кривого Рогу, де «Волинь» зустрічалась з місцевим «Кривбасом». Цікаво відзначити, що клуб з Дніпропетровщини вісім останніх років не міг подолати наших земляків. Зокрема, у першому колі лучани завдяки двом голам Василя Сачка вдома перемогли гостей. Нині ж гравцям «Кривбасу» вдалось взяти реванш.
На третій хвилині серб Сеад Салахович з пенальті забив у ворота «Волині» перший гол, а на 60-ій і 84-ій хвилинах Сергій Дранов довів перевагу господарів фактично до нокаута — 3:0. Після успішного старту у другому колі чемпіонату наші земляки несподівано зазнали нищівної поразки у поєдинку, в якому сподівались здобути три очки.
У Кіровограді грали колективи, які перебувають на протилежних полюсах у турнірній таблиці — «Динамо» і «Зірка». До 64-ої хвилини на табло світились сумні нулі. Та у цей час «київський румун» Тіберіу Гіоане забив гол, який вирішив долю поєдинку на користь столичних футболістів. Додамо, що за п’ять хвилин до цього хорват Йєрко Лєко не зумів реалізувати пенальті, призначене у ворота «Зірки».
Донецький «Шахтар» у рамках чемпіонатів тричі мірявся силами з київською «Оболонню» і тричі перемагав «пивоварів». Не була порушена ця традиція і в суботу. Гірники, завдяки влучним ударам Олексія Бєліка і Звонімира Вукича, нарешті, здобули перемогу з рахунком 2:0 після нічиєї і двох програних матчів. А ось «Оболонь» втретє поспіль поступилась у чемпіонаті з однаковим результатом 0:2.
Порадував своїх уболівальників дніпропетровський «Дніпро», який традиційно ще з березня 1995 року незмінно перемагає сімферопольську «Таврію». Свого чергового успіху підлеглі Євгена Кучеревського добились і у звітному турі, взявши верх над кримчанами — 3:1. У господарів голи до свого активу записали Сергій Назаренко і Руслан Костишин (двічі). Ще один раз «відзначився» дніпропетровець Олег Шелаєв, який нещодавно забив гол «Волині», а цього разу послав м’яч у свої ворота. Це була дев’ята підряд перемога «Дніпра» на своєму полі.
Дещо несподіваної поразки зазнав одеський «Чорноморець» у Києві від місцевого «Арсеналу». Нинішня гра до 90-ої хвилини «котилась» до нічиєї. У господарів гол забив російський легіонер Герман Кутарба, у гостей — серб Бранімир Субашич. А на останніх секундах вирішальний гол у ворота одеситів провів Костянтин Бабич.
Три інші матчі закінчились з однаковим результатом 1:1. Львівські «Карпати», які не забивали м’ячі у ворота суперників уже 550 (!) хвилин, нарешті у грі з маріупольським «Іллічівцем» покінчили із «засухою», відкривши на початку поєдинку рахунок (Віктор Бровченко). Однак втримати свою перевагу не зуміли, пропустивши гол на 67-ій хвилині після удару Валентина Платонова. Гравці бориспільського «Борисфена» у зустрічі з донецьким «Металургом» провели два голи. Один у ворота суперників (Вадим Мельник), а згодом футболіст з Київщини Олег Карамушка зрізав м’яч у власні ворота. Обмінялись результативними атаками запорізький «Металург» і полтавська «Ворскла-Нафтогаз» . Спочатку гості вийшли вперед після удару Юрія Целих, але «металург» Валентин Лобаньов встановив на 88-ій хвилині кінцевий підсумок поєдинку— 1:1.
Після цих ігор турнірну таблицю продовжує очолювати «Динамо», в активі якого 55 очок. У найближчих переслідувачів киян — «Шахтаря» і «Дніпра» — відповідно 49 і 45. Волиняни з дев’ятої сходинки опустились на одинадцяту — 23 очки.
Ігри 23-ого туру відбудуться у неділю, другого травня. У цей день «Волинь» вдома прийматиме «Арсенал». В інших матчах зустрінуться: «Динамо» — «Карпати», «Чорноморець» — «Шахтар», «Таврія» — «Кривбас», «Ворскла—Нафтогаз» — «Дніпро». «Іллічівець» — «Борисфен», «Металург» (Донецьк) — «Металург» (Запоріжжя).
Микола РОМАНЧУК.
Telegram Channel