Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ЧОРНОБИЛЬ: ТАКЕ НЕ ЗАБУВАЄТЬСЯ НІКОЛИ

Нинішній тиждень розпочався “чорнобильським понеділком”, адже 26 квітня минуло 18 років з початку аварії на ЧАЕС. Цієї сумної дати ми ніколи не забудемо...

Нинішній тиждень розпочався “чорнобильським понеділком”, адже 26 квітня минуло 18 років з початку аварії на ЧАЕС. Цієї сумної дати ми ніколи не забудемо.
“18 весен чорнобильської миті” — під такою назвою у Волинському краєзнавчому музеї відбувся тематичний вечір, на якому незабутніми спогадами з учнями військового ліцею поділився волинянин-ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, колишній підполковник міліції Анатолій Лучко. На вечорі експонувалась фотодокументальна виставка “Мужність і біль Чорнобиля”, прозвучали вірші у виконанні учнів ліцею.
В управлінні МВС України в області відбулася зустріч членів колегії з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Окремим правоохоронцям вручили нагороди, матеріальну допомогу. Ліквідатори вшанували пам’ять загиблих колег.
У Маневичах започатковано поетично-музичний фестиваль “Дзвони Чорнобиля”.
З нагоди 18-ої річниці чорнобильської катастрофи та Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф облдержадміністрація прийняла рішення про надання одноразової матеріальної допомоги 209 сім’ям, у складі яких виховуються діти-інваліди, інвалідність яких пов’язана з наслідками чорнобильської катастрофи. Одноразова допомога буде видана також вдовам загиблих та померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС .
Telegram Channel