Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

ЗА ЩО СИДІВ ЯНУКОВИЧ?

Микола Томенко підготував депутатський запит з проханням надати повну і вичерпну інформацію щодо судимостей прем’єр-міністра України Віктора Януковича...

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко підготував депутатський запит до міністра внутрішніх справ України Миколи Білоконя з проханням надати повну і вичерпну інформацію щодо судимостей прем’єр-міністра України Віктора Януковича, “щоб припинити розповсюдження чуток на цю тему та забезпечити конституційне право громадян на інформацію”. Як зазначається в коментарі Томенка, факт судимості того чи іншого політика є надзвичайно важливим для громадян у прийнятті рішення, зокрема у питанні, за кого віддати свій голос на президентських виборах. Саме тому громадськості необхідно мати повну інформацію про те, за що саме та за яких обставин нинішній політик перебував у місцях позбавлення волі.
Зокрема, у своїй офіційній біографії, яка була оприлюднена ЗМІ, Віктор Янукович зазначає, що він був двічі засуджений. Як свідчать публікації у пресі, Янукович у 1968 році був направлений в колонію для неповнолітніх, у 1970 році був засуджений за завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості і протягом двох років перебував у місцях позбавлення волі. Але з цих фактів не зовсім зрозуміло, у чому саме звинувачували теперішнього високопосадовця і які були мотиви рішення суду щодо скасування його судимостей, зазначає Томенко.
Свою думку про судимості Януковича висловив Леонід Кучма. Президент не вважає, що факти судимості у біографії Віктора Януковича можуть зашкодити йому як кандидату в президенти. “Мені стає трошки смішно, коли використовують цей фактор…, – сказав Кучма. – Комусь з молодих людей не пощастило, особливо тим, у кого батьків не було, жили в умовах, що потрапляли в крамолу, у міліцію, і на наступний день був їм суд...”. На думку Президента, якщо б у Януковича були “серйозні дії”, то “за радянських часів його б ніколи не прийняли до КПРС”. “Він ніколи не був би генеральним директором крупного об’єкта. Бо кожного пропускали через КДБ, – сказав Кучма. – От вам головна відповідь!”.
Telegram Channel