Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

ОКОЛІТЕНКО ВИЗНАЛИ ГОЛОВНИМ ПИСЬМЕННИКОМ

Київський апеляційний суд визнав законним рішення зборів письменників про обрання Наталії Околітенко головою Національної Спілки письменників України...

Київський апеляційний суд визнав законним рішення зборів письменників про обрання Наталії Околітенко головою Національної Спілки письменників України. Про це вчора заявив адвокат Віктор Борківський, який захищав інтереси НСПУ в суді.
Нагадаємо, що в кінці жовтня 2003 року пройшли збори письменників, на яких Наталія Околітенко була обрана головою Спілки, але НСПУ оскаржила це рішення в Печерському суді Києва. У листопаді 2003 року Печерський районний суд Києва заборонив реєстрацію протоколів зборів письменників, які обрали Околітенко головою НСПУ. У лютому 2004-ого з’їзд НСПУ затвердив депутата Верховної Ради Володимира Яворівського на посаді голови Спілки письменників, за це рішення проголосували 943 делегати з’їзду. Спілка письменників нараховує 1 658 членів, рішення з’їзду вважаються правомірними за умови присутності на ньому більшості членів.
Telegram Channel