Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ОСЬ ТАКІ ТАЄМНІ ЗБОРИ...

Журналістів не пустили на збори, які мали підтримати Віктора Януковича, як кандидата на президентських виборах...

Вчора в Луцьку, в приміщенні облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка, відбулися збори представників політичних партій і громадських організацій області.
На жаль, журналіста «Волині» на них не пустили. Хоча напередодні запрошення журналістам «Волині» взяти участь у зборах передали працівники прес-служби облдержадміністрації.
Але до приміщення театру молоді хлопці в цивільному пропускали лише людей із іменними письмовими запрошеннями. Коли я пред’явив посвідчення працівника «Волині», вони сказали, що таке посвідчення для проходу на ці збори недійсне. Даремно ми, група журналістів, переконували цих хлопців-охоронців з невідомої охоронної організації, що своїми діями вони порушують Закон про пресу, а заодно і інші закони, перешкоджаючи журналістам виконувати їх службові обов’язки.
Врешті-решт, один з охоронців зважив на прохання покликати когось з оргкомітету зборів, але, повернувшись, він відповів: «Начальник дав таку вказівку: «Пресу з посвідченнями не пускати». На жаль, він відмовився повідомити, який саме начальник. Нам порадили йти до службового входу, але й там не пропустили. Таким чином до приміщення театру на збори не змогли потрапити, окрім кореспондента «Волині», також журналіст газети «Волинські губернські відомості» Олександр Пирожик, знімальні групи телестудій «Аверс» і «Полісся ТV».
О 15-ій годині (точніше о 15.02) вхід до театру взагалі перекрили і перестали пускати навіть тих, хто мав запрошення. Даремно група делегатів з Луцька і Ковеля (всього ми нарахували 28) показували свої запрошення. У відповідь їм сказали: «Наказано тих, хто запізнився, не пропускати».
Склалося враження, що на зборах обговорювали якісь надзвичайно секретні питання державної безпеки. Проте в тих же запрошеннях значився такий порядок денний зборів: «1. Про підтримку програми діяльності Кабінету Міністрів України «Послідовність. Ефективність. Відповідальність». 2. Про необхідність завершення політичної реформи та внесення змін до Конституції України. 3. Про підтримку єдиного кандидата на президентських виборах 2004 року від політичних партій, що входять до парламентської більшості» (кандидата відомого — Віктора Януковича).
Але чому ж тоді так лякливо закриватися від людей і від преси? Що то за демократія?
Володимир ЛИС.
Telegram Channel