Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ТРАВЕНЬ РОЗПОЧНЕТЬСЯ З ПРОТЕСТІВ

2 травня на Волині пройдуть протестні акції опозиційних сил...

2 травня на Волині пройдуть протестні акції опозиційних сил. Як це відбуватиметься, чому виникла потреба їх проводити, на прес-конференції журналістам розповіли народні депутати України Володимир Бондар, керівник представництва Блоку Віктора Ющенка «Наша Україна», і Євген Кирильчук, член політради ВО «Батьківщина», представник Блоку Юлії Тимошенко.
— Це буде продовженням акції, яка відбулася під стінами Кабінету Міністрів, пройшла в усіх регіонах, в т.ч. на Волині,— сказав Володимир Бондар. — Ми ставимо за мету вирішення тих соціальних проблем, які хвилюють наше суспільство. В усіх ЗМІ ми кожен день читаємо, дивимося, слухаємо про черговий успіх уряду. Складається враження, що в трудящих немає жодних проблем, так активно і так ефективно виконує уряд завдання, які перед ним поставлені. Постає образ цивілізованого європейського суспільства. Але одне питання турбує на фоні цього галасу — чому все-таки так бідно живуть наші люди? Чому мінімальна зарплата не збільшується? Чому пенсії не збільшуються так, як було обіцяно? Чому в той же час дорожчає життя? У бюджеті приховано 10 мільярдів гривень, які будуть використовувати на передвиборну програму пана Януковича.
Саме проти політики нинішнього уряду, «його експериментів над власним народом» будуть спрямовані протестні акції 2 травня. На них присутні почують і правду про дії і програму опозиції.
— Під час цих акцій ми не обминемо теми ЄЕПу, подій у Мукачевому, політичної реформи, — сказав Євген Кирильчук. — Торкнемося наслідків провалу цієї реформи. Суспільство не знає, що фактично не існує вже парламентської більшості, що засвідчують останні голосування. Створено ще одну цікаву й потужну групу в парламенті «Центр». Почуєте, чому депутат за депутатом покидають фракцію СДПУ(о), чому вийшов із партії «Трудова Україна» зять Президента Віктор Пінчук. Як член комітету по бюджету я спробую дати відповідь на питання, яке дуже хвилює селян — чому знову під час посівної зросли на 10—20 відсотків ціни на пальне? Хто цим управляє? Злочинці? То для чого тоді в нас армія, так, ціла армія правоохоронців, податківців, працівників прокуратури, служби захисту споживача? Ось на такі питання треба шукати відповідь, змусити задуматися над ними якомога більшій кількості людей.
Євген Іванович розповів про механізм приховання бюджетних коштів, про факти невмілої діяльності уряду і податківців, про махінації з ростом зарплати і пенсійною реформою. За його словами, головна мета травневих акцій (у Луцьку вони розпочнуться 2 травня о 12 годині на Театральному майдані) — сказати людям правду, ту правду, яку приховують ЗМІ, зокрема канал «1+1», УТ-1, подаючи життя суспільства однобоко і викривлено. Ця регіональна акція стане частиною акції загальноукраїнської, яка набиратиме сили, заявили народні депутати.
Володимир ЛИС.
Telegram Channel