Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

РАДА ЄВРОПИ – ЗА ПОВТОРНІ ВИБОРИ У МУКАЧЕВОМУ

Конгрес місцевої і регіональної влади Ради Європи закликає українську владу визнати недійсними результати виборів мера Мукачевого...

Конгрес місцевої і регіональної влади Ради Європи закликає українську владу визнати недійсними результати виборів мера Мукачевого, що відбулися 18 квітня, і розглянути необхідність проведення нових виборів. Конгрес вважає, що «умов, необхідних для вільних і чесних виборів, у Мукачевому не існувало». «Як тест на демократію, вибори мера в Мукачевому цілком провалилися», – сказано в повідомленні. Конгрес попереджає українську владу, що якщо вона “буде продовжувати діяти так, як у Мукачевому, і не зможе гарантувати вільні і справедливі вибори в країні”, то Україна може бути позбавлена членства у Раді Європи.
Тим часом у неділю пізно вночі у Мукачевому було спалено автомобіль народного депутата України Віктора Балоги, якого на виборах міського голови підтримував блок “Наша Україна”. Це не перший випадок, спрямований проти народного депутата. Так, одразу після виборів міського голови два дні поспіль пізно вночі біля помешкань нардепів Віктора Балоги та Івана Іванчо близько 20 осіб специфічної зовнішності дебоширили, вигукуючи погрози та образи на адресу нардепів та їх родин. Про дані факти було повідомлено голову Служби Безпеки України та міністра внутрішніх справ, однак провокації не припинились.
Telegram Channel