Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ПЕРЕМОЖНИЙ ГОЛ КАПІТАНА

“Волинь” (Луцьк) — “Арсенал” (Київ) – 2:1

“Волинь” (Луцьк) — “Арсенал” (Київ) – 2:1
Луцьк. Стадіон “Авангард”. 2 травня. Сонячно. 18 градусів. 8700 глядачів. Судді О.Кран, В.Шаленко, В.Сусло (усі — Харків). Делегат ФФУ Михайло Кусень (Львів).
Голи забили: Гащин (45, з пенальті), Бабич (50), Сачко (79).
Попередження: Бабич (26), Шуховцев (76), Гащин (77), Домбраї (82). На 45-ій хвилині вилучений з поля за “фол останньої надії” Омелянчук.
Боротьба у цьому матчі точилась не лише на футбольному полі між гравцями, а ще й до його початку у так званій тренерській лабораторії. Щодо попередніх зустрічей між цими командами, то до звітної гри лучани ще не перемагали киян (одна нічия і чотири поразки). По сьогоднішній день з пам’яті прихильників “Волині” не стерлась нищівна поразка їх клубу 17 липня 2002 року у столиці з астрономічним рахунком 1:8 (!).
Цілком зрозуміло, що господарям хотілось нарешті перемогти “незручного” суперника. До цього їх зобов’язувало і турнірне становище, адже до “зони вильоту” з вищої ліги було, як кажуть, рукою подати. Та і постійні відвідувачі стадіону “Авангард” вже звикли, що на своєму полі лучани не поступаються гостям (безпрограшна серія налічувала вже вісім матчів поспіль).
Ще одна цікава деталь перед початком поєдинку кинулась у вічі: другу зустріч підряд за участю “Волині” судив Олександр Кран з Харкова, який тиждень перед цим у грі з “Кривбасом” призначив у ворота лучан надзвичайно сумнівний 11-метровий. Нині арбітр “реабілітувався”, щоправда, пенальті у ворота “Арсеналу” він призначив цілком об’єктивне. Мітіч на останній хвилині першого тайму вийшов сам на сам з голкіпером Шуховцевим, але перед тим як форвард мав завдати удару, його ззаду грубо збив захисник Омелянчук. Киянин був вилучений з поля, а Гащин сильним ударом послав м’яч у нижній кут — 1:0.
Перед цим (до 34-ої хвилини) волиняни мали повну ігрову і територіальну перевагу і, принаймні, при виконанні стандартних положень тричі могли добитись успіху. Тричі міг засмутити господарів і нападаючий “канонірів” Бабич. Упродовж п’яти хвилин він мав реальні можливості відкрити рахунок, використовуючи грубі помилки оборони лучан, однак у двох епізодах відмінно зіграв голкіпер Золна, а одного разу киянин не влучив у порожні ворота.
Друга половина матчу почалась з неприємностей. Черговий провал захисників “Волині” у центральній зоні завершився гострою контратакою арсенальців, яку точним ударом завершив Бабич. Віддамо належне лучанам — вони буквально усім складом пішли вперед. Справжні чудеса у ці хвилини творив на полі воротар столичного клубу Шуховцев. Він витягував, як кажуть, “мертві” м’ячі і з верхніх, і нижніх кутів. Та на 79-ій хвилині він виявився безсилим після того, як капітан команди Сачко, використавши відмінний пас Мітіча, головою послав м’яч у “дев’ятку”.
На післяматчевій прес-конференції Віталій Кварцяний жартома відзначив, що останні секунди поєдинку вкоротили йому життя на два роки. Він хвилювався, щоб не повторився сюжет попередньої гри у Луцьку з “Дніпром”. Маючи відчутну перевагу над дніпропетровцями, господарі пропустили наприкінці зустрічі гол і в підсумку втратили два очки. Нині ж лучани втримали переможний рахунок.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel