Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

ВИБУХІВКА – НЕ ЦЯЦЬКА

Дільничні інспектори Нововолинського міськвідділу внутрішніх справ виявили в помешканні у мікрорайоні Шахтарському 450 грамів амоніту (вибухова речовина) та один шахтний електродетонатор...

Дільничні інспектори Нововолинського міськвідділу внутрішніх справ виявили в помешканні у мікрорайоні Шахтарському 450 грамів амоніту (вибухова речовина) та один шахтний електродетонатор. Як пояснив власник небезпечних речей, колишній працівник шахти № 1 сорокарічний Володимир К., і одне, і друге він знайшов ... у шахті, ще коли працював. Хоча, як відомо, вибухівка на вугільних підприємствах — під строгим контролем. Спеціально призначена експертиза підтвердила її потенційну небезпеку.
Зберігання такого боєприпасу тягне за собою кримінальну відповідальність. Як сказав у розмові заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ по слідству Юрій Душний, згідно із статтею 263, ч. 1 Кримінального кодексу України передбачене позбавлення волі від двох до п’яти років. Наразі за цим фактом порушена кримінальна справа, ведеться слідство.
Алла ЛІСОВА.
Telegram Channel