Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

НОВА МУЗИКА У ЛУЦЬКУ

У рамках проведення Року Польщі в Україні в обласному театрі ляльок відбувся камерний концерт “Польська та українська сучасна музика”...

У рамках проведення Року Польщі в Україні в обласному театрі ляльок відбувся камерний концерт “Польська та українська сучасна музика”. Він зініційований Польським інститутом у Києві за підтримки Національної музичної спілки. Це концертна серія “Нова музика в Україні” камерного ансамблю під керівництвом нашого славетного земляка — композитора, диригента Володимира Рунчака.
Вітаючи гостей з Києва, директор театру, заслужений діяч мистецтв України Данило Поштарук зазначив, що це свято для шанувальників і любителів сучасної музики. З вітаннями й добрими побажаннями виступив перед початком концерту заступник Генерального консула Республіки Польща в Луцьку Анджей Парадовські.
Тепло зустріли присутні у залі Володимира Рунчака. Адже він — вихованець Луцької музичної школи №1, де його наставником був заслужений працівник культури Феофан Щегельський, випускник колишнього Луцького музичного училища. Володимир Рунчак сказав, що своїми концертами ансамбль прагнув привітати польських друзів із їх національним святом — Днем конституції і вступом держави в Євросоюз. Тому й звучать у концерті твори польських композиторів Юзефа Кофлєра, Войцеха Кіляра, Вітольда Лютославського, Казімєжа Сероцкого, а також лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, народного артиста України Валентина Сильвестрова і, звичайно ж, Володимира Рунчака.
З повним правом можна сказати, що у камерному ансамблі “Нова музика в Україні” зібралися неординарні музиканти. Адже вони виконують твори, котрі не так часто можна почути. До того ж своєрідно використовуються музичні інструменти, на яких вони грають.
Слухачі, а це переважно викладачі Волинського училища культури і мистецтв, музичних шкіл, студенти, тепло приймали солістку Інну Галатенко, музикантів Романа Рєпку, Андрія Дьоміна, Дмитра Глущенка, Андрія Чопа, Олександра Єпіфанова. Їм щиро подякував Анджей Парадовскі, вручивши диригенту та художньому керівнику колективу Володимиру Рунчаку квіти від Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку.
Анастасія ФІЛАТЕНКО.
Фото Володимира ЛУК’ЯНЧУКА.
Telegram Channel