Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

СВЯТО У СИРІТСЬКІ ШКОЛІ

Володимир-Волинська школа для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, живе не лише уроками, а й плекає таланти своїх обдарованих учнів...

Володимир-Волинська школа для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, живе не лише уроками, а й плекає таланти своїх обдарованих учнів. Тут вміють рахувати кожну копійку, залучати спонсорів з тим, щоб вихованці ні в чому не відчували скрути, могли проявити свої здібності. Вихованці інтернату виступали разом із своїми ровесниками на престижних телеконкурсах у Києві, вони і в числі переможців місцевих фестивалів та оглядів.
Старанно тут готувалися до весняного творчого звіту школи. Першими вийшли на сцену педагоги, працівники школи, її хоровий колектив.
Оскільки концерт-звіт проходить в рік 60-ліття визволення України від фашистських загарбників, учасники художньої самодіяльності не обминули цю пам’ятну дату, назвавши пролог концерту “Пам’ять серця”. Та й пісня “Ой у полі жито”, виконана хоровим колективом педагогів та працівників школи, звернута до тих незабутніх літ.
Всі без винятку колективи, окремі виконавці мали оригінальні сценічні костюми. Як згодом розповів директор школи, над ними в першу чергу мудрували свої місцеві дизайнери, кравчині, майстри, у першу чергу Наталія Дядьо, Лілія Пшонік. До речі, у школі придбали для дітей дорогі сучасні мікрофони, пристойну апаратуру для озвучення.
Зрозуміло, аби діти впевнено почували себе на сцені, сповна проявили здібності, постійно працюють з ними фахівці — Юрій Вислобоков, Тетяна Оніщук, Ольга Рудчик. Багато доклала старань, щоб свято вийшло якнайкраще, Наталія Розтопчина. І юні артисти не підвели своїх наставників. Радувала своїм співом зіронька школи Інна Дурконоленко, котра з успіхом виступила на Всеукраїнському телеконкурсі “Крок до зірок”. До речі, Волинське телебачення зняло для неї безкоштовно спеціальний кліп, щоб вона могла поїхати до Києва. Співала Інна й сама , і в дуеті з Тетяною Білополовою. Щиро приймали слухачі й Надійку Мазур, що виступала разом чи не з найменшенькими учасниками концерту.
Звичайно ж, не обійшовся концерт без дитячого хору, ансамблю сучасного танцю. Співали сестри-близнючки, вихователі Олена та Наталія Козлюки, радував дитячий ансамбль “Сонечко”, дует у складі Світлани Сергеєвої та Сашка Федорова, вокальна жіноча група.
Завершився концерт піснею всіх учасників концерту “Діва Марія”, що линула на фоні чистого пломіння запалених дітьми свічок, пісня із зверненням і проханням подарувати їм щасливе майбутнє.
Завідуюча міським відділом культури Світлана Лиско привітала учнів і вчителів і передала вихованцям школи букет квітів від володимир-волинського міського голови Петра Саганюка, його добрі побажання.
Подякували всім учасникам директор школи Валентин Вірковський, заступник директора Центру естетичного виховання обласного управління освіти і науки Валентина Вихор. Приїхав з Луцька до дітей голова ради школи, директор Луцької філії Utel Анастасій Мельничук. Він вручив учасникам концерту корзину квітів і карточку на безкоштовне 10-годинне користування Інтернетом.
Анастасія ВОЛОШКО.
Telegram Channel