Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ЗА ЯКИХ ОБСТАВИН ЗАГИНУВ ЮНАК?

Дев’ятого травня в обідню пору в Луцьку, у річці Стир, неподалік вулиці Набережної, втопився 16-річний учень загальноосвітньої школи № 9 Василь Мороз...

Дев’ятого травня в обідню пору в Луцьку, у річці Стир, неподалік вулиці Набережної, втопився 16-річний учень загальноосвітньої школи № 9 Василь Мороз. Оскільки мама хлопчика, журналістка Олена Мороз, працює в редакції газети “Досвітня зоря”, то це “ЧП” було взяте на особливий контроль, як і усі інші пригоди та злочини, що пов’язані чи трапляються з працівниками засобів масової інформації або членами їх родин. Причини і обставини цього випадку детально вивчаються і аналізуються правоохоронними органами. Отож, пошлемось на офіційні джерела.
Начальник управління з надзвичайних ситуацій облдержадміністрації полковник внутрішньої служби Володимир Грушовінчук повідомив, що група однолітків вирішила святкувати з шашликами на березі Стиру. Після частування один з юнаків захотів поплавати. Пірнувши у воду, він не вийшов на берег. Його тіло водолази обласної пошуково-рятувальної станції дістали з дна річки за сорок метрів від місця, де він зайшов у воду.
Прокурор міста Луцька Руслан Чернота, до якого ми звернулись за роз’ясненням, теж підтвердив цю версію. Посилаючись на висновки судмедекспертів, покази п’яти свідків (а вони є ідентичними), він вважає, що поки йде перевірка, немає підстав порушувати кримінальну справу.
Мати загиблого не погоджується з такими висновками. Вона вважає, що причина загибелі її сина пов’язана з насильницькими діями у ставленні до Василя його однокласника.
Telegram Channel