Курси НБУ $ 41.10 € 44.63

ЗАХВОРІВ — ЗА БОРТОМ НЕ ОПИНИШСЯ

У цьому переконалися члени громадської організації Волинська обласна лікарняна каса, яка сьогодні об’єднує до 15 тисяч осіб. Нам виявили довіру трудові колективи найбільших у краї підприємств. І ми цим дорожимо, працюємо прозоро, регулярно звітуємо про свою роботу...

У цьому переконалися члени громадської організації Волинська обласна лікарняна каса, яка сьогодні об’єднує до 15 тисяч осіб. Нам виявили довіру трудові колективи найбільших у краї підприємств. І ми цим дорожимо, працюємо прозоро, регулярно звітуємо про свою роботу...

Дмитро ГЛАЗУНОВ,
голова правління Волинської
обласної лікарняної каси


—Давно тривають розмови про необхідність впровадження в Україні страхової медицини. Однак лікуватися і обстежуватися людям потрібно вже сьогодні. Тому наша організація стала своєрідним прообразом медичного страхування. Ви сплачуєте щомісячний членський внесок, який в середньому становить 40 гривень (за дітей — 7), і маєте гарантію, що у випадку хвороби не залишитеся наодинці з бідою. Розміри корпоративних членських внесків підприємств, установ, організацій визначаються з керівниками окремо, як і умови співпраці. Людина може самостійно сплачувати внески через бухгалтерію або ж підприємство (повністю чи частково) перераховує кошти за своїх працівників. У цілому за 2015 рік на основну статутну діяльність витрачено 2,2 млн гривень із  2,7 мільйона, що надійшли, а послугами скористалися 2 700 членів нашої організації.
У чому переваги такої співпраці? За порівняно невеликий щомісячний внесок є можливість користуватися широким спектром медичних послуг, у тому числі і в приватних медичних закладах. Причому без «кабальних» умов. При виході із організації людина не має боргових зобов’язань, навіть якщо активно користувалася послугами і значно перевищила суму сплачених внесків. А ось як оцінюють співпрацю з Волинською обласною лікарняною касою її члени.
Галина ВЕРЕМЧУК,
завідувач медичного пункту СП ТОВ «Модерн–Експо»:

— Щорічно послугами каси користуються до 500 наших працівників. Для них у нас створений соціальний пакет за рахунок коштів підприємства. Багато хто також додатково страхує членів сімей. Добре, що усі організаційні питання, пов’язані з оплатою медичних послуг чи ліків, вирішуються оперативно.
Валентина АНДРІЮК,
голова профкому УДППЗ «Укрпошта»:

— Щомісячний внесок мінімальний, допомога при необхідності — суттєва. Подобається відкритість і прозорість діяльності. За минулий рік допомогу отримали більш як 150 працівників нашого колективу.
Ірина КУСИК,
завідувач ДНЗ  № 13 м. Луцька:

— До Волинської обласної лікарняної каси залучено 36 дошкільних навчальних закладів Луцька, загалом це близько 800 чоловік. Співпрацюємо із 2007 року. Допомога надається в лікувальних закладах одразу по пред’явленню членського квитка. Медикаменти принесуть в палату, діагностичні обстеження теж безкоштовні.
Марія РІДЗЕЛЬ,
донедавна член профкому АТ «СКФ Україна»:

— Наш колектив став першим колективним членом Волинської обласної лікарняної каси, було це у 2005 році. Люди самі зі своїх зарплат сплачують внески. Перевагою є обслуговування і в приватних клініках. Зокрема, свого часу ми звернулися до голови правління з проханням дозволити нам проходити обстеження в приватному центрі «Дивосил», що біля заводу. Це питання було позитивно вирішено. На сьогодні у нас є змога обслуговуватися також у «Благомеді», Центрі хірургії ока Загурського, Гемомедиці, Українсько–Німецькій лабораторії. 
Telegram Channel