Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
І НЕ ЗДРИГНУЛАСЯ РУКА…

Волинь-нова

І НЕ ЗДРИГНУЛАСЯ РУКА…

Із фондів Національної бібліотеки України ім. Вернадського вкрадено екземпляр найдавнішої надрукованої на території України книги – виданий у 1574 році Іваном Федоровим у Львові «Апостол» (на фото)...

Із фондів Національної бібліотеки України ім. Вернадського вкрадено екземпляр найдавнішої надрукованої на території України книги – виданий у 1574 році Іваном Федоровим у Львові «Апостол» (на фото)

Петро МАКАРУК

«За словами працівників бібліотеки, до них прийшов чоловік, який назвався представником контролюючого органу, і надав копії документів для проведення звірок тих книг, які у них зберігаються. Після чого назвав список тих видань, які він хотів би перевірити. При цьому попросив окреме приміщення, де б він зміг спокійно працювати. Протягом дня людина кілька разів виходила з приміщення, залишаючи при цьому свої речі. В кінці робочого дня він вийшов і назад вже не повернувся…» – повідомляє київська поліція і називає прикмети злодія: чоловік 35-40 років, зріст близько 170 см, худорлявий, русяве волосся.
До нашого часу у світі збереглося не більше 90 примірників цієї книги, вартість якої оцінюють щонайменше у 150 тисяч доларів. Як відомо, один із примірників «Апостола» активісти знайшли в резиденції «Межигір’я» Віктора Януковича.
Telegram Channel