Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ЦІНА СЛУЖБОВОЇ НЕДБАЛОСТІ

У ході перевірки лісового законодавства у Ківерцівському міжгосподарському спеціалізованому лісогосподарському підприємстві природоохоронна міжрайонна прокуратура встановила, що відносно лісника цього підприємства Анатолія Муляра було винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за незаконну порубку лісу в обході №10 Дернівського лісництва, який знаходився під його охороною.

У ході перевірки лісового законодавства у Ківерцівському міжгосподарському спеціалізованому лісогосподарському підприємстві природоохоронна міжрайонна прокуратура встановила, що відносно лісника цього підприємства Анатолія Муляра було винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за незаконну порубку лісу в обході №10 Дернівського лісництва, який знаходився під його охороною. Природоохоронна міжрайонна прокуратура опротестувала вищезгадану постанову як незаконну, оскільки на час її винесення не було достатніх доказів вчинення лісником Анатолієм Муляром незаконних порубок. Крім того, в діях лісника вбачалися ознаки кримінально-карного злочину, передбаченого ст. 367 КК України (службова недбалість). За даним фактом було порушено кримінальну справу.
Під час досудового слідства встановлено, що в обході лісника Анатолія Муляра незаконно зрізано 129 дерев сосни сироростучої. Знаючи про цей факт, лісник заходів до припинення та попередження незаконних порубок не вживав, протоколи про лісопорушення у встановленому порядку не складав та не передавав їх для притягнення винних до відповідальності і відшкодування збитків. Як наслідок — лісовому господарству було заподіяно значних збитків.
Муляру Анатолію було пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість) і справу з обвинувальним висновком скеровано до суду. В ході судового розгляду справи суд визнав Муляра Анатолія винним за згаданою статтею та призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі, звільнивши його від відбування покарання з іспитовим строком на два роки. Суд задовольнив заявлений у кримінальній справі цивільний позов про стягнення з Анатолія Муляра 4000 гривень — на таку суму заподіяно недбалістю лісника шкоду лісовому господарству.
Наш кор.
Telegram Channel