Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

БЛАГОДІЙНА ДЕЛЕГАЦІЯ З НІМЕЧЧИНИ

Вчора на Волинь прибула делегація благодійної організації Вальдек-Франкенберга з Федеративної Республіки Німеччини...

Вчора на Волинь прибула делегація благодійної організації Вальдек-Франкенберга з Федеративної Республіки Німеччини. Відразу після прибуття гості зустрілися з головою обласної ради Василем Дмитруком. У зустрічі взяли участь також народний депутат України, голова обласної організації Української народної партії Борис Загрева та депутат обласної ради Микола Пасаман. Василь Павлович розповів німецьким гостям про нашу область, її співпрацю з різними зарубіжними благодійницькими організаціями, співробітництво на рівні міст і регіонів, яке склалося у волинян, зокрема, з німецьким містом Бад-Зальцуфлен. Про діяльність цієї благодійної організації на зустрічі говорили її керівник Вільфрід Фогель, його помічник Олександр Гендлер, який лише сім років тому сам переїхав на постійне проживання до Німеччини.
– Ми працюємо не лише для себе, а для ваших дітей,— сказав, зокрема, пан Фогель. — У складі нашої делегації представники різних професій. Ці люди під час кожної відпустки як мінімум п’ять днів витрачають на такі благодійні поїздки, привозячи речі, які збирають прості німці.
Під час зустрічі йшлося також про можливий розвиток співпраці цієї організації з владними структурами та громадськими організаціями області в майбутньому. Гості виявили жвавий інтерес до волинських реалій, до можливості, яку відкриває перспектива регіонального співробітництва вже в найближчі роки.
Благодійна акція на Волині відбувається за сприяння народного депутата України Бориса Загреви та депутата обласної ради Миколи Пасамана. Гості подякували їм за конкретну і оперативну допомогу, завдяки якій гуманітарний вантаж дуже швидко потрапив до Луцька. А привезли вони чотири автомашини різноманітної гуманітарної допомоги. Це медичне обладнання, інвалідні візки для лікарень, обладнання для шкіл-інтернатів, спецшкіл та закладів дошкільного типу. Василь Дмитрук пообіцяв всіляко сприяти цій благородній місії.
Вчора члени німецької делегації відвідали обласне територіальне протитуберкульозне об’єднання та обласну психіатричну лікарню № 1. Сьогодні вони побувають у дошкільному навчальному закладі санаторного типу № 29, у спецшколі компенсуючого типу для дітей з вадами слуху та навчально-виховному закладі “Дзвіночок”. Завтра передбачається відвідання школи-інтернату в Луцьку та спеціальних шкіл-інтернатів у селах Крупа Луцького та Липляни Ківерцівського районів.
Володимир ЛИС.
Telegram Channel