Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ГОРЩИК ДЛЯ ВАЗОНА

Доки у продажу не було пластикових горщиків для квітів, у любителів кімнатних рослин не виникало запитань, який матеріал кращий — пластик чи глина. Зрештою, і глина, і пластик мають як плюси, так і мінуси. Про них і поговоримо...

Доки у продажу не було пластикових горщиків для квітів, у любителів кімнатних рослин не виникало запитань, який матеріал кращий — пластик чи глина. Зрештою, і глина, і пластик мають як плюси, так і мінуси. Про них і поговоримо.
Горщики з обпаленої глини мають пори, через які легко проходить і кисень, і волога, потрібні для розвитку рослин. А вадою їх є те, що в них виникає ефект випаровування. Як наслідок, стінки горщика охолоджуються, а це шкодить корінню, особливо якщо рослина стоїть на підвіконні. З іншого боку глиняні горщики чудово підходять для вологолюбних рослин. Перед пересаджуванням горщики треба ретельно вимити гарячою водою і ошпарити окропом. Якщо рослині потрібен чистий торф чи грунтосуміш з великим вмістом його, то глиняні горщики тривалий час треба вимочувати у воді з розчином суперфосфату — щоб у майбутньому суміш не відсиріла.
Пластикові горщики, на відміну від глиняних, водонепроникні. Завдяки цьому рослину можна довший час не поливати, однак у цьому випадку є небезпека загнивання кореня.
До речі, про розміри горщиків. Ємність, у яку ви будете пересаджувати вазон, не повинна бути надто великою. Купуйте такі горщики, у які вільно поміститься коріння рослини. Не забувайте, що навколо нього має залишитися місце для землі: для малих горщиків — завтовшки як один палець, для великих — як два. Щоб дізнатися, чи підійде новий горщик для пересаджування рослини, помістіть у нього старий. Якщо він легко входить у новий вазон, значить ви зробили вдалий вибір.
Telegram Channel