Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ПОСМАКУЄМО РАЗОМ: ГЕТЬМАНСЬКІ МЛИНЦІ

Ольга Франко (невістка Івана Франка) у своїй кулінарній книжці “Практична кухня” подає оригінальний рецепт приготування гетьманських млинців...

Ольга Франко (невістка Івана Франка) у своїй кулінарній книжці “Практична кухня” подає оригінальний рецепт приготування гетьманських млинців.
Влити у макітру 200 г розтопленого масла. Коли охолоне, додати 6 жовтків і розтерти їх на льоду з 200 г цукру до утворення піни. Тоді приготувати таку підливу: 4 склянки борошна розвести склянкою вершків, поставити на вогонь і заварити, безперервно помішуючи ложкою. Підлива повинна бути густою. Коли вона охолоне, з’єднати її з попередньо підготовленою масою і знову розтерти, тоді додати півчайної ложки цедри з апельсина, півсклянки збитих на піну вершків і добре вимішати. Млинці смажити на невеличких сковорідках і одразу подавати на стіл. На кожен млинець покласти трохи варення, подавати з цукром і кружальцями лимона.
Telegram Channel