Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
«Виграємо групу, тоді і вирішимо, чи їхати нам на чемпіонат світу в Росію»

Волинь-нова

«Виграємо групу, тоді і вирішимо, чи їхати нам на чемпіонат світу в Росію»

Новий тренер української збірної з футболу, Герой України, володар «Золотого м’яча-2004» Андрій Шевченко заявляє, що не він вирішуватиме, чи буде команда брати участь на мундіалі-2018, але впевнений, що має зробити все для того, аби вона туди потрапила

Петро ПАС


Я б хотів зіткнутися з такою проблемою, що ми виграли відбіркову групу, і вирішуємо, їхати чи не їхати в Росію! Але поки нас чекають перші матчі, а рішення про участь або неучасть приймає Федерація футболу, – заявив він виданню «Новое время».



Склад відбіркової групи І до чемпіонату світу-2018: Хорватія, Ісландія, Україна, Туреччина, Фінляндія, Косово.



Шевченко також каже, що не відчуває «проблем із гравцями, які виступають у Росії», оскільки «серед викликаних на збір такого немає ні одного». А щодо тих українських футболістів, які переходять в російські клуби (не так давно Пилип Будківський почав грати за «Анжі», ходять чутки, що так само може зробити і Руслан Ротань), то Шева був дипломатичним:


Не можу коментувати особисті справи гравців, кожен сам вибирає свій шлях. Моя робота – зібрати кращих українських футболістів і створити з них команду, колектив.


Як відомо, свого часу теперішній головний тренер збірної пробував робити політичну кар’єру у партії Віктора Медведчука СДПУ (о) та Наталії Королевської «Україна – вперед!». Очевидно, двічі обпікшись, тепер він не поспішає детально розповідати про свої політичні погляди. Зокрема, коли його запитали про ставлення до Майдану, окупації Криму, війни на Донбасі, а також де після цих подій перебуває його дружина з дітьми, спортсмен сказав:


Моя чітка позиція – я громадянин України і патріот своєї країни. Я живу і працюю в Україні. Доля футболістів така, що вони багато часу проводять поза домом, моя сім’я живе за кордоном. Але головне – завжди пам’ятати, де твоя батьківщина. Моя батьківщина тут, в Україні, – заявив Андрій Шевченко.


Склад відбіркової групи І до чемпіонату світу-2018: Хорватія, Ісландія, Україна, Туреччина, Фінляндія, Косово.


Футбол на ТБ


Неділя, 4 вересня


Словаччина – Англія – 19.00 («Футбол 1»)


Норвегія – Німеччина – 21.45 («Футбол 2»)


Понеділок, 5 вересня


Україна – Ісландія – 21.45


(ТРК «Україна», «Футбол 1»)


Хорватія – Туреччина – 21.45 («Футбол 2») .


 

Telegram Channel