Курси НБУ $ 41.10 € 44.63

КЕКСИ З ЧОРНИЦЕЮ

Надворі сезон ягід, і чорниці за корисними властивостями займають серед них провідні позиції, адже добре впливають на зір. Спробуйте приготувати ці кекси та встигніть сповна насолодитися свіжими ягідками!..

Надворі сезон ягід, і чорниці за корисними властивостями займають серед них провідні позиції, адже добре впливають на зір. Спробуйте приготувати ці кекси та встигніть сповна насолодитися свіжими ягідками!..

Потрібно: 3 яйця, 1 склянка кефіру (або кислого молока), 1 склянка цукру, 100 г масла, 2 склянки борошна, розпушувач для тіста, чорниці (на цю кількість тіста бажано не менше 150—200 г).
Приготування. Яйця ретельно збити з цукром, влити кефір, додати розтоплене масло, всипати борошно, перемішане з розпушувачем. І вже насамкінець додати чорниці та обережно перемішати, щоб ягоди залишилися цілими.
Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин. Зверху можна притрусити цукровою пудрою, какао–порошком або полити шоколадною глазуррю. З такої кількості тіста виходить приблизно 15 кексів.


ПИРIГ IЗ ЯГОДАМИ
Потрібно: 180 г борошна, 100 г кисломолочного сиру (5%), 100 г вершкового масла, дрібка солі, 1 яйце.
Для начинки: 200 г чорниць, 250—300 г сметани (20%), 4 жовтки, 100 г цукру, 1 пачка ванільного цукру (16 г).
Приготування. Пиріг випікати у формі діаметром 28 см. На стільниці просіяти борошно, додати сир, дрібку солі і нарізане кубиками масло. Масло і сир повинні бути дуже холодними. Все швидко посікти ножем до стану великої крихти. В отриманій суміші зробити заглиблення, вбити туди яйце і швидко замісити однорідне тісто. Якщо воно вдасться занадто рідким — додати трохи борошна. Розкачати тісто, викласти у форму, загнувши бортики. У коржі зробити декілька проколів виделкою і поставити його в морозильну камеру на 20—30 хв. Тим часом готуємо крем. Для цього добре перемішуємо (але не збиваємо) сметану, цукор, 4 жовтки і ванільний цукор. Крем виливаємо на охолоджене тісто, зверху рівномірно викладаємо чорниці.
Випікати пиріг у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці на середньому ярусі, поки не загусне крем (приблизно 1 год.). Подавати охолодженим.
Telegram Channel