Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

НІЧНА ВИЛАЗКА КОНТРАБАНДИСТІВ ЗІРВАЛАСЬ

У вівторок о 1.30 ночі прикордонний наряд під командуванням майора Миколи Михальчука, ведучи спостереження на напрямку сіл Дивин (Республіка Білорусь) і Козовата (Ратнівський район) за допомогою приладу нічного бачення, раптом засік дві підводи...

У вівторок о 1.30 ночі прикордонний наряд під командуванням майора Миколи Михальчука, ведучи спостереження на напрямку сіл Дивин (Республіка Білорусь) і Козовата (Ратнівський район) за допомогою приладу нічного бачення, раптом засік дві підводи. Вони, перетнувши кордон, заглиблювалися на українську територію. Прикордонники рушили їм назустріч. Але контрабандисти рвонули на підводах у сторону Козовати.
Про цей інцидент по радіозв’язку терміново було повідомлено на заставу “Самари”. Звідти на місце події прибула оперативно-пошукова група, яка й переслідувала втікачів. Уже через якихось п’ятнадцять-двадцять хвилин прикордонники натрапили на підводи, які стояли в лісі вже без коней. Мабуть, тверезо оцінивши ситуацію, контрабандисти намагалися врятувати тепер не вантаж, а коней. Їх, очевидно, заховали десь у лісі. Самі ж продовжували втечу. Зрештою, вартові кордону їх все-таки розшукали і затримали.
Втікачі — мешканці села Самари, безробітні Іван Д. та Павло К. Під час огляду гужового транспорту виявлено майже сімсот кілограмів брухту кольорових металів. За попередніми даними, на суму 3100 гривень.
Вантаж конфісковано і передано Волинській митниці. Його подальшу долю вирішуватиме суд.
Іван КАПІТУЛА.
Telegram Channel