Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ЮЩЕНКО - ГЕРОЙ НОВОЇ КНИГИ

Цього тижня, з’явилася перша книга, присвячена цілком і повністю лідеру “Нашої України”...

У 1999 році Віктор Ющенко був удостоєний Державної премії України в галузі науки і техніки за серію монографій “Українська фалеристика та боністика”. Тобто, заявив про себе як автор книг. Через п’ять років, а саме – цього тижня, з’явилася, здається, перша книга, присвячена цілком і повністю самому лідеру “Нашої України”. 300-сторінковий томик під назвою “Віктор Ющенко: феномен чи фантом?” випустило в світ київське видавництво “Довіра”, яке спеціалізується на словниках та довідковій літературі.
Своєрідним довідником можна вважати і новий публіцистичний продукт. Згідно з анотацією це є колективний портрет Віктора Андрійовича, що складається з вже раніше опублікованих інформаційних та аналітичних праць українських політологів та журналістів. У підсумку по прочитанню отримуємо враження фактично про весь життєвий шлях Ющенка – від самого його народження, дитячих років - і аж до сьогоднішнього дня, а також дізнаємося про біографії та формування світогляду деяких представників з його найближчого оточення.
Власне, у цьому і полягає цінність книги, яка за принципом мозаїки вибудовує перед нами образ одного з найбільш відомих вітчизняних політиків — образ без лаку і без очорнення, образ людини, котра є продуктом своєї епохи, але в силу різноманітних чинників, переважно – суб’єктивних, змушена балансувати на межі, що відділяє феномен від фантому.
Telegram Channel