Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ЖУРНАЛІСТА ЗМУШУВАЛИ ЗІЗНАТИСЬ, ЩО ВІН ТЕРОРИСТ

Затриманий в Мукачевому журналіст інтернет-сайту "Гаряча лінія" Костянтин Сидоренко заявляє, що під час арешту його змушували визнати себе винним у підготовці терористичних актів...

Затриманий в Мукачевому журналіст інтернет-сайту "Гаряча лінія" Костянтин Сидоренко заявляє, що під час арешту його змушували визнати себе винним у підготовці терористичних актів. Таку заяву зробив журналіст 27 травня після звільнення з-під арешту. "Убозівці вимагали від мене зізнання на відеокамеру, що я готував вибухи під час проведення масових заходів у Мукачевому. При цьому вони посилались на свідчення Михайла Шекети, раніше судимого і якого я за день до затримання особисто привів і здав правоохоронцям, тому що він викрав у мене відеокамеру та фотоапарат. Мені дивно, чому він вже наступного дня опинився на свободі", — розповів Сидоренко.
Журналіст також повідомив, що Шекета запропонував йому зустрітися після того, щоб повернути викрадений ним фотоапарат. Він прийшов на зустріч із поліетиленовим пакетом і сказав, що фотоапарата зараз немає, попросивши зачекати, і віддав Сидоренку цей пакет. Відразу після того на нього "накинулись невідомі, які виявились працівниками УБОЗу". Сидоренко вважає дії убозівців "спланованою провокацією з метою дискредитувати сили, які прагнуть хоч щось зробити для забезпечення чесних виборів в Україні". Нагадаємо, що журналіст інтернет-сайту "Гаряча лінія" Костянтин Сидоренко висвітлював ситуацію до і після виборів у Мукачевому.
Telegram Channel