Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

«Я ДУЖЕ ЗЛА – ХОЧУ ЗОЛОТУ МЕДАЛЬ!»

Заявила після церемонії нагородження 25-річна фехтувальниця Ольга Харлан, яка принесла Україні першу «бронзу» на Іграх у Бразилії...

Заявила після церемонії нагородження 25-річна фехтувальниця Ольга Харлан, яка принесла Україні першу «бронзу» на Іграх у Бразилії і стала єдиною серед наших спортсменів часів Незалежності, хто здобував нагороди на трьох поспіль Олімпіадах. В Ольги це командне «золото» Пекіна-2008 та особисті два третіх місця в Лондоні-2012 і Ріо-де-Жанейро-2016

Петро ПАС

– Я неймовірно рада цій олімпійській медалі. От чесно! – сказала Ольга журналісту «UA: Перший національний» Олександру Гливинському і додала: – Звичайно, очікування були інші – на «золото», у всіх були ці сподівання, і, напевно, це таки зіграло свою роль. Не вдалося мені з цим впоратися. Та усе ж радію, що здобула медаль. Вдруге поспіль у мене в індивідуальному змаганні на Олімпіаді «бронза». Але є ще командний турнір. Мої дівчатка мене підтримували, і велика подяка їм за це. За ці сльози, за ці емоції. Хочу подякувати всім своїм тренерам. Дуже прагну завоювати медаль в команді, тому це ще не все! Я – дуже зла. Хочу золоту медаль!
– Удар росіянки Яни Єгорян по вашій руці вплинув на подальший перебіг півфінального бою (Ольга програла майбутній чемпіонці 9:15. Ред.)?
– Було боляче. Дуже. Щоправда, після бою Яна Єгорян підійшла і сказала: «Пробач, що я тебе так сильно била». Знаю, як важко вона трудилась для цього «золота», тому рада за її успіх.
– У матчі за «бронзу» проти француженки Манон Брюне (перемога 15:10) психологічний тягар спав?..
– Це вам здалося. Було ще важче, адже я розуміла, що повинна, мушу вигризти цю медаль.
– А як було фехтувати в 1/8 фіналу з партнеркою по збірній Аліною Комащук (15:8)?
– Напевне, цей бій був для мене найважчим. Насамперед психологічно. Коли ми з Аліною закінчили фехтувати, я трималася, аби не заплакати, тому що ми з нею не зустрічалися на жодних турнірах. А вийшли одна проти одної на Олімпійських іграх. І це жахливо! Ми стільки часу проводимо разом, стільки тренуємося, стільки спільно готуємося...
– Ви спілкувалися з нею перед боєм?
– Ні, кожен готувався, аналізував, що треба робити. Виграла я, але вона весь час була зі мною. Після бою Аліна сказала мені: «Удачі!» А я у відповідь їй: «Удачі? Я тебе люблю!»

На фото: Не про «бронзу» мріяла Ольга...

ОЛІМПІЙСЬКА МОЗАЇКА
Еліна Світоліна виграла у першої тенісної ракетки світу американки Серени Вільямс – 2:0 (6:4 і 6:3)! Тепер на українку, яка займає 15-у позицію в рейтингу, у чвертьфіналі чекає сильна чешка Петра Квітова (11-а у рейтингу).
Провально завершила свої виступи на Олімпіаді знаменита українська стрільчиня з пістолета Олена Костевич. Після 28-го місця у стрільбі з 10-метрової позиції вона на змаганнях із 25 метрів посіла 22-у позицію.
Неймовірно: 31-річний американський плавець Майкл Фелпс уже здобув три золоті нагороди в Ріо-де-Жанейро, і тепер він – 21-разовий олімпійський чемпіон! Це рекорд, який навряд чи коли-небудь буде побито. Та й нинішні змагання для Фелпса ще не завершилися. Відзначимо й успіх золотої рибки з Угорщини Катінки Хоссу – на її честь у Бразилії теж вже тричі переможно піднімався прапор.

Таблиця медалей Олімпіади-2016 (на 18.00 10 серпня)
Місце Країна Прапор З С Б Всього
1. США 10 8 9 27

2. Китай 8 3 6 17
3. Угорщина 4 1 1 6
4. Австралія 4 0 5 9
5. Росія 3 7 3 13
6. Італія 3 4 2 9
7. Пд. Корея 3 2 1 6
8. Японія 3 1 10 14
9. Франція 2 3 1 6
10. Таїланд 2 1 1 4...
...31. УКРАЇНА 0 1 1 2.

Telegram Channel