Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

ДИМ-ДИМОК ОД МАШИН: І ТЕПЕР ДІВЧАТА ХОЧУТЬ СТАТИ ТРАКТОРИСТКАМИ

Понад 120 одинадцятикласників загальноосвітніх шкіл Ковельського району успішно склали екзамени з тракторної справи, яку вивчали протягом двох років...

Понад 120 одинадцятикласників загальноосвітніх шкіл Ковельського району успішно склали екзамени з тракторної справи, яку вивчали протягом двох років. До їх послуг були не тільки навчальні посібники, а й різноманітна техніка сільгосппідприємств. Разом з учителями трудового навчання екзамени приймали інженерно-технічні працівники місцевих господарств.
24 учні одержали посвідчення тракториста-машиніста із Велицької загальноосвітньої школи. І нема сумніву в тому, що декому з них ця професія знадобиться у своєму селі у сільгосптоваристві “Зоря” із крупним машинно-тракторним парком. У Білинській школі високими балами оцінені знання Сергія Карпука, Андрія Макарчука, у Голобській — Валентина Шпака, Леоніда Марценюка, Тамари Шевчук. До речі, неабиякий інтерес виявили до тракторної справи вихованки Облапської ЗОШ Олена Сементух, Антоніна Хомишина, Ольга Прадійчук. Вони впевнено орієнтувались у будові сільгоспмашин, правилах дорожнього руху, агротехнічних премудростях, а також практичному водінні. Невже, поклик сільським дівчатам — сідати на трактори і сьогодні не застарів, дивується ковельський журналіст Ігор Павлюк.
Telegram Channel