Курси НБУ $ 41.10 € 44.63

Україна прямуватиме в НАТО, але обережними кроками

Членство в Північноатлантичному альянсі є стратегічною метою України, проте діяти треба виважено, заявив Президент Петро Порошенко на відкритті сесії у Верховній Раді.


Так, формально двері в НАТО відкриті, починаючи з Бухарестського саміту 2008 року. Але ці двері сенсорні – і можуть зачинитися при надто різкому наближенні.



Наша держава поглиблюватиме співпрацю з країнами-членами НАТО до «повного досягнення критеріїв членства». Президент назвав членство в Альянсі для України «непорушним дороговказом» і «Полярною зіркою». Водночас Петро Порошенко зауважив: «Так, формально двері відкриті, починаючи з Бухарестського саміту 2008 року. Але ці двері сенсорні – і можуть зачинитися при надто різкому наближенні».


Президент відзначив, що впродовж двох із половиною років кількість прихильників членства у НАТО серед українців суттєво зросла, і вже істотно перевищує кількість противників такого кроку. Порошенко також визнав, що досі спостерігаються суттєві відмінності у ставленні до цього питання між різними макрорегіонами нашої держави.


 

Telegram Channel