Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ТВОРЧИЙ ЕКЗАМЕН ШКОЛЯРІВ

На завершення навчального року у Луцьку відбувся заключний концерт кращих творчих шкільних колективів, позашкільних закладів, огляд духових оркестрів та виставка-продаж найрізноманітніших учнівських робіт...

На завершення навчального року у Луцьку відбувся заключний концерт кращих творчих шкільних колективів, позашкільних закладів, огляд духових оркестрів та виставка-продаж найрізноманітніших учнівських робіт. Ця виставка була розгорнута на Театральній площі. А біля обласного музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка виступали духові оркестри. Поза конкурсом грали два чудові зразкові оркестри — Луцького палацу учнівської молоді та дитячого і юнацького центру з Нововолинська. А за призові місця змагалося немало творчих колективів. Журі віддало пальму першості духовому оркестру Камінь-Каширського будинку дитячої та юнацької творчості. На другому — музиканти з Любомльського будинку школяра. Третього місця удостоєні аж три оркестри — Мар’янівської школи Горохівського, Колківської Маневицького району та Ківерцівського центру дитячої та юнацької творчості. Всі переможці нагороджені почесними грамотами обласного управління освіти та науки.
Не одна сотня обдарованих дітей стали учасниками заключного концерту, який був присвячений 60-ій річниці визволення України від фашистських загарбників. Приємно те, що серед них немало лауреатів, дипломантів фестивалів і конкурсів, зразкові дитячі колективи. Це, зокрема, учень Луцької школи № 25 Юрій Матвійчук, Юрій Литвинюк з Луцької школи № 5, Богдана Бартищук з Березовичівської школи Володимир-Волинського району, фольклорний ансамбль “Косарики” з Великої Глуші Любешівського району, зразкові — ансамбль народного танцю “Радість” Луцького палацу учнівської молоді, фольклорний гурт “Берегиня” Нуйнівської школи Камінь-Каширського району, танцювальний колектив “Хуторянка” Головненської школи Любомльського району, театр танцю “Зорепад” Ківерцівського дитячого будинку сімейного типу, народний ансамбль танцю “Барвінок” Ковельського палацу учнівської молоді, ансамбль народної музики “Байда”, вокальний ансамбль “Яворина” з Рожищенського будинку дитячої творчості та інші знані колективи і солісти. Тепло приймали глядачі вихованців позашкільних навчальних закладів Горохівського району, їх хореографічну композицію “Дитинство моє”, ансамбль хлопчиків Камінь-Каширської школи № 1, хорові колективи Володимир-Волинської школи-інтернату для дітей-сиріт та Луцької гімназії № 14, учасників студії бального танцю Ківерцівського центру дитячої та юнацької творчості, вокальну групу Любомльської школи № 3, юних танцюристів, музикантів, співаків.
Юних артистів щиро привітали заступник голови облдержадміністрації Степан Родич та начальник обласного управління освіти і науки Іван Дзямулич. Підбито підсумки не лише участі шкіл і позашкільних закладів районів у звітному концерті, а і їх повсякденної роботи з естетичного виховання. Переможцям вручено нагороди та почесні грамоти управління освіти і науки. Зокрема, перше місце у нинішньому навчальному році виборов Любомльський, на другому — Камінь-Каширський, а на третьому — Любешівський та Рожищенський райони. Серед міст на першому місці Луцьк.
Анастасія ФІЛАТЕНКО.
Telegram Channel