Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

І ЗНОВУ ГОЛ НА ОСТАННІХ СЕКУНДАХ

... пропустили футболісти луцької "Волині". Цього разу у Полтаві – від місцевої "Ворскли-Нафтогазу..."

У зв’язку з тим, що на 30 травня був запланований фінальний матч розіграшу Кубка України з футболу, ігри 27-ого туру чемпіонату проводились, так би мовити, у два етапи. Спочатку були зіграні поєдинки з участю клубів фіналістів: “Таврія” (Сімферополь) — “Шахтар” (Донецьк) і “Оболонь” (Київ) — “Дніпро” (Дніпропетровськ), а потім ще шість матчів.
Як не намагались кримчани хоча б очко здобути у зустрічі з гірниками, усе ж цього зробити їм не вдалося. Рахунок 2:1. А ось у другому поєдинку на 11-ій хвилині “Дніпро” після влучних ударів Руслана Костишина і Олега Шалаєва був попереду — 2:0. Однак втримати свою перевагу підопічні Євгена Кучеревського не змогли. Тут нічия — 2:2.
Найпринциповішим у 27-ому турі була, безперечно, зустріч у Донецьку, де “Металург” приймав одеський “Чорноморець”. Обидва клуби реально претендують на четверте місце в першості, котре дає право виступати в наступному сезоні в розіграші Кубка УЄФА. Цікаво , що в складах обох клубів виступають кращі бомбардири чемпіонату: в одеситів — Олександр Косирін, у донеччан — Георгій Деметрадзе. Цього разу дуель голеодорів завершилась на користь грузинського легіонера, який провів у ворота гостей два голи. “Чорноморець” зумів відповісти лише одним результативним ударом Андрія Смалька.
Сім ігор не знав поразок маріупольський “Іллічівець”. Не поступився він і у восьмій грі київському “Арсеналу” . Як і поєдинки за участю обох донецьких клубів, цей теж завершився з результатом 2:1.
Кіровоградська “Зірка”, котра фактично втратила шанси залишитись у вищій лізі, поступилась запорізькому “Металургу”. На гол кіровоградця Ігоря Павлика гості відповіли трьома м’ячами Сергія Морозова, Андрюса Бразаускаса та Андрія Демченка.
Лише перемога у матчі з бориспільським “Борисфеном” залишала шанси львівським “Карпатам” продовжити прописку в елітному дивізіоні українського футболу. Не судилося — наші сусіди зазнали чергової поразки у другому колі — 2:3.
Криворізький “Кривбас” ще жодного разу у Києві не вигравав у динамівців (дев’ять поразок і дві нічиї). Гравці з Дніпропетровщини вшосте підряд не зуміли “розмочити” ворота столичного клубу. Натомість пропустили у свої шість (!) “сухих” м’ячів.
Зрозуміло, що увага луцьких прихильників футболу була привернута до Полтави, де “Волинь” мірялась силами з “Ворсклою-Нафтогаз”.
Поєдинок проходив з перемінним успіхом. Спочатку Олексій Савельєв вивів господарів вперед — 1:0. У другому таймі уже лучани після двох голів сербського легіонера Саші Мітіча повели в рахунку — 2:1. Однак на останніх секундах зустрічі полтавчанин Юрій Цєлих врятував свій клуб від поразки — 2:2. Цікаво, що і у першому колі у матчі між цими ж суперниками полтавчани також забили гол на 90-ій хвилині. Тоді нігерієць Лакі Ідахор приніс премогу “Ворсклі” — 1:0.
Турнірна таблиця після 27 турів:
1. “Динамо” - 64 очки
2. “Шахтар” - 61
3. “Дніпро” - 53

4. “Металург” Дц. - 45
5. “Чорноморець” - 42
6. “Іллічівець” - 37
7. “Оболонь” - 35
8. “Борисфен” - 35
9. “Арсенал” - 34
10. “Кривбас” - 30
11. “Металург” Зп. - 29
12. “Волинь” - 29
13. “Ворскла” - 27
14. “Таврія” - 25
15. “Карпати” - 22
16. “Зірка” - 14
Ігри 28-ого туру пройдуть у четвер, 10 червня. У цей день “Волинь” на своєму полі прийматиме донецький “Металург”.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel