Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

МЕДИЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ І ВИЩА ОСВІТА

Такою була тема Всеукраїнської науково-практичної конференції, організованої Луцьким біотехнічним інститутом під егідою облдержадміністрації та Луцької міської ради

Такою була тема Всеукраїнської науково-практичної конференції, організованої Луцьким біотехнічним інститутом під егідою облдержадміністрації та Луцької міської ради
Прогрес в охороні здоров’я неможливий без впровадження нових сучасних медичних технологій, а, отже, і без нових фахівців — медичних інженерів, менеджерів, програмістів, інших спеціалістів, яких вимагає час. Підготувати кадри для медицини завтрашнього дня — справа непроста і відповідальна, — наголошували учасники конференції — науковці з Вінниці, Львова, Тернополя, Кременчука, Херсона.
Своє бачення цієї проблеми висвітлив у доповіді і доктор медичних наук, професор, академік АМТН України, ректор Луцького біотехнічного інституту Міжнародного науково-технічного університету Григорій Стеценко. Очолюваний ним вищий навчальний заклад був створений у результаті оперативного реагування на запити ринку. Незважаючи на те, що інститут молодий, він уже випустив понад 200 молодих спеціалістів медико-технічного профілю, які успішно трудовлаштовані. Одна з випускниць, як сказав Григорій Стеценко, працює навіть у Міністерстві охорони здоров’я України, інша, після стажування у Великобританії, продовжить навчання у Гарвардському університеті. Гарні відгуки надходять і про багатьох інших вчорашніх вихованців інституту, керівництво якого постійно працює над вдосконаленням підготовки нових спеціалістів для медичних закладів.
Підтвердженням цього стала й остання науково-практична конференція, серед учасників якої були і авторитетні професори, і молодь. Чималий інтерес викликали доповідь професора Вінницького національного технічного університету Сергія Злепка про технологію наскрізної підготовки студентів за спеціальністю «Біотехнічні та медичні апарати і системи», напрацювання з цієї ж теми Кременчуцького державного політехнічного університету, про які розповів кандидат медичних наук Олександр Негрій, виступи інших науковців, зокрема і місцевих.
Тематично багатим і різносторонньо цікавим є збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції «Медичні технології і вища освіта», до якого увійшло до чотирьох десятків розробок українських та російських вчених, викладачів-практиків. Вміщено у цьому збірнику й статтю луцького міського голови Антона Кривицького про проблеми та перспективи інформатизації охорони здоров’я. Якнайширше представлено у ньому також науковий потенціал викладачів Луцького біотехнічного інституту Міжнародного науково-технічного університету.
Матеріали конференції, безперечно, зацікавлять лікарів, організаторів охорони здоров’я, медичну громадськість.
Telegram Channel