Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Хто ж навчатиме фізики й математики?

Цього року у педагогічних вишах майбутніх вчителів фізики та математики навчається менше, ніж було заплановано


Якщо ситуація повториться і наступного року, то на всю Україну матимемо 50 фізиків та 200 математиків. І це ще не означає, що вони через п’ять років прийдуть у школу.



«У цьому році не лише «бюджетні місця пішли за абітурієнтом», а в першу чергу абітурієнти пішли з цих спеціальностей», – підсумував вступну статистику Олександр Співаковськийнародний депутат, перший заступник голови Комітету ВР з питань науки і освіти. – Якщо ситуація повториться і наступного року, то на всю Україну матимемо 50 фізиків та 200 математиків. І це ще не означає, що вони через п’ять років прийдуть у школу, – каже політик.


Він розвінчав оптимістичні заяви Міністерства освіти і науки України про те, що механізм вступу до вищих навчальних закладів України у 2016 році виправдав себе та висновки міністра освіти Лілії Гриневич, що на педагогічні спеціальності вступали лише діти з низькими балами ЗНО.


– Весь жах того що відбулось ми відчуємо лише через чотири роки, коли в школах нікому буде читати фізику і математику. Не допоможе створення опорних шкіл, тому що уже зараз навіть у обласних центрах не вистачає цих учителів. Не допоможе ні термінове покращення умов праці, ні підвищення матеріального забезпечення шкіл та зарплати учителям.


Ось ці вражаючі результати з інформаційного ресурсу http://vstup.info/


 

Telegram Channel