Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ОПІКУНСТВО З НЕЧИСТИМИ НАМІРАМИ

Одинока 83-річна ковельчанка Ганна Вишневська проживає в центрі міста у звичайній “хрущовці”...

Одинока 83-річна ковельчанка Ганна Вишневська проживає в центрі міста у звичайній “хрущовці”. В одному під’їзді з нею деякий час мешкав Віктор Коноплянніков, віком – за п’ятдесят років, без певного місця роботи. У Ганни Антонівни з ним були дружні стосунки, особливо після того, як він запропонував їй обмінятися квартирами. Для пенсіонерки, яка страждає гіпертонією та хворобою серця, перебратися з четвертого на перший поверх було вигідно. Ганна Вишневська шанувала свого доброго сусіда і тому нічого кепського не запідозрила, коли він почав пропонувати їй своє опікунство. Взамін чоловік попросив переписати на нього квартиру. Жінка погодилась, але з однією умовою, що вона отримає від нього одну тисячу доларів.
Скориставшись довірливістю, малограмотністю та бідністю пенсіонерки, Віктор Коноплянніков навіть і не думав оформляти документи на опікунство. Він не забарився до Вишневської разом із приватним нотаріусом Наталією Заліською. Як твердить Ганна Антонівна, вона не знала під чим поставила свій підпис. “Тут – все те, про що ви домовлялися з Коноплянніковим”, – мовила нотаріус, “забувши” при цьому віддати пенсіонерці договір купівлі-продажу квартири. “Плакали” й обіцяні гроші.
Побачивши підлий обман, Ганна Вишневська неодноразово писала скарги до ковельського міжрайонного прокурора Сергія Масалова з проханням розібратися в цій справі. Однак з відповіддю останній не поспішав. Лише через рік(!!!) після квартирної оборудки прокуратура визнала, що “зазначена угода була вчинена під впливом обману, помилки...”. Оскільки Ганна Антонівна є одинокою пенсіонеркою, яка не в змозі захищати свої інтереси самостійно, Сергій Масалов повідомив, що він особисто звернувся з позовом про визнання договору купівлі-продажу квартири недійсним.
Минуло вже кілька місяців, а про заявлений позов – ні слуху ні духу. З достовірних джерел стало відомо, що в Ковельському міськрайонному суді даний позов… не зареєстрований.
Ярослав ГАВРИЛЮК.
Telegram Channel