Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ДЛЯ ГОСТЕЙ З НІМЕЧЧИНИ ВОЛИНЬ РІДНА

Більше десятка років на Волинь регулярно приїжджають гості з Німеччини — волинські німці...

Більше десятка років на Волинь регулярно приїжджають гості з Німеччини — волинські німці.
Їх сім’ї та родини раніше постійно проживали на території Волинської області. Отож, для них завжди хвилюючі зустрічі з етнічною Батьківщиною, з родинними селами та містами, поклоніння могилам батьків.
Цього разу знову організацію перебування німців на Волині взяв на себе художній керівник заслуженого народного ансамблю пісні й танцю України “Колос”, народний артист України Олександр Огороднік. У програму перебування гостей в області організатори включили вже традиційні виїзди у села, райони до рідних та знайомих, поїздку в село Дачне Ківерцівського району до місця військового захоронення німецьких вояків, оглядини Музею волинського села в Рокинях, екскурсії у Ковельський район і на Луцький автозавод. Німці також переглянули концерт знаменитого ансамблю “Колос”, побували на відомому далеко за межами України підприємстві “Торчин-Продукт”. Ознайомилися з історичними пам’ятниками Луцька та Володимира-Волинського.
Гості були прийняті головою обласної ради Василем Дмитруком.
Уже вкотре німецьку групу очолює колишній віце-бургомістр міста Люхов, що в Нижній Саксонії, Ганс Науман. До речі, незабаром він відзначатиме своє 80-річчя, а його дружина Ельза — родом з села Верхи Луцького району.
— Незважаючи на поважний вік, мене продовжує чарувати Волинь, безпосередність і щирість ваших жителів, їх витримка у подоланні життєвих негараздів,— ділиться враженнями Ганс Науман. — Товариство волинських німців “Відродження” продовжує збирати навколо себе друзів. Сьогодні з нами вперше прибув на Волинь і на Україну штадт-директор Люхова Ернст Штельте. Перші враження — просто чудові. Гер Штельте наш давній і добрий знайомий, особистий приятель Олександра Огородніка...
Василь ГІНАЙЛО.
Telegram Channel