Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ВІДЕОПРИВІТ З ВОЛИНІ МИРОТВОРЦЯМ В ІРАКУ

З 11 серпня 2003 року український миротворчий контингент виконує завдання у складі Коаліційних об’єднаних оперативних сил у Республіці Ірак...

З 11 серпня 2003 року український миротворчий контингент (п’ята окрема механізована бригада Збройних сил України) виконує завдання у складі Коаліційних об’єднаних оперативних сил у Республіці Ірак. П’ята окрема механізована бригада ЗС України входить до складу багатонаціональної дивізії під загальним керівництвом Збройних сил Республіки Польща. Серед добровольців з України — 69 волинян.
Нововолинський об’єднаний районний комісаріат “благословив” на миротворчу місію шестеро юнаків з шахтарського міста і сусіднього Іваничівського району. Їх батьки минулого тижня зібрались у військкоматі для незвичайної місії.
Галина та Василь Генсіровські, вийшовши на трибуну світлиці військового комісаріату, дуже хвилювались. Хоча з найстаршим сином Ігорем і недовгою є розлука — чотири місяці — переживань їм вистачить на роки. Тому й перед знімальною камерою хотілося сказати так багато, а слова кудись пропадали... Мама крізь сльози просила сина берегти себе і скоріше повертатись на рідну землю. Батько коротко промовив, що гордиться ним, сином, і побажав усім юнакам стійкості, здоров’я і удачі. Скористалися моментом передати “живий” привіт брату молодший Олег та першокласниця Жанна.
Рідні ще чотирьох миротворців — Олександра Кравчука з села Кречів Іваничівського району, Андрія Вовка, Ігоря Чарука та Сергія Ільїна з Нововолинська — по черзі зверталися до своїх мужніх синів і найбільше зичили одного — щасливого повернення в Україну. А мама Сергія Ільїна, Юлія Петрівна, прийшла на зустріч з букетом духмяних півоній, аби усі хлопці там, у далекому Іраку, побачили частинку волинського літа.
— Наші хлопці, батальйон з яких формувався у Володимир-Волинській військовій частині, виконують миротворчу місію у відносно спокійному містечку Аль-Кут, охороняють аеродром,— мовив на зустрічі з рідними миротворців військовий комісар Нововолинського об’єднаного районного комісаріату Юрій Бандура. — Ідея зробити миротворцям своєрідний сюрприз, відзнявши на відео їхніх батьків і рідних, виникла під час відзначення вперше у цьому році Дня миротворця — 29 травня. Сподіваємось, що до кінця червня дві повнометражні касети, які змонтують на Волині, потраплять в Ірак, до хлопців.
Зараз рідні раз у два тижні мають можливість за посередництвом військової частини безкоштовно вийти на телефонний зв’язок із синами. У хлопців, підтвердили ті, хто прийшов на зустріч, бадьорий голос, хороший настрій, кілька з них уже зараз повідомляють про своє бажання залишитись на іракській землі на другий термін.
Алла ЛІСОВА.
Telegram Channel