Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ВОЛИНСЬКІ ГУРАЛЬНІ

Податкова міліція припинила діяльність дев’яти підпільних гуралень...

Податкова міліція припинила діяльність дев’яти підпільних гуралень.
Нині у кожному селі вам підкажуть, де можна дешево купити пляшку самогону, виготовленого з цукру, буряків, пшениці. А в населених пунктах поблизу “спиртової столиці” Волині — Ковеля — вам уже запропонують розведений водою спирт. Лише цього року на території області виявлено і знешкоджено дев’ять підпільних цехів, які виготовляли алкогольні напої. Так, при проведенні перевірки в складському приміщенні одного з приватних підприємств Нововолинська співробітники податкової міліції державної податкової адміністрації в області виявили чималу партію підробного трунку — 10934 пляшки. Якщо вірити напису на етикетці, то зійшов він з конвеєра ВАТ “Люботинський завод продтоварів” (Харківська область). Майже стільки ж фальсифікованої горілки під маркою цього ж підприємства, знайшли і на складі підприємця, мешканця шахтарського міста Василя І.
З початку проведення операції “Акцизна марка” податкова міліція встановила 14 порушень при реалізації алкогольних напоїв виробництва Люботинського заводу продтоварів. Оскільки продавалась горілка за цінами, що були нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних цін і не відповідала держстандарту, то це наводило на думку, що продукція підробна. Зараз податківці встановлюють “канал”, яким сурогат “пливе” у нашу область.
А у легковику Ігоря М. податківці виявили десять ящиків горілки “Поліська особлива” з підробними акцизними марками. І, як читач уже здогадався, “Поліською” там й не пахло. Де придбав такий товар чоловік, думається, розкаже співробітникам податкової міліції.
За час проведення операції “Акцизна марка” податківці провели 3499 перевірок суб’єктів підприємницької діяльності — реалізаторів алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Виявили більш як тисячу порушень. Найчастіше — відсутність ліцензій на торгівлю та виробництво лікеро-горілчаних, тютюнових виробів і документів, які б підтверджували належну якість продукції. За порушення анульовано 377 ліцензій на торгівлю (180 — на алкогольні напої і 197 — на тютюнові вироби). Підакцизні товари, серед яких горілка, спирт, на 1,4 мільйона гривень — вилучені, а також — 793 акцизні марки на лікеро-горілчані вироби.
Євгенія СОМОВА.
Telegram Channel