Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

`ВОЛИНЬ` ЗАЛИШИЛАСЬ У ВИЩІЙ ЛІЗІ

“Волинь” (Луцьк) — “Динамо” (Київ) – 0:2 Перед початком матчу відбулися урочисті проводи на тренерську роботу 40-річного капітана команди “Волинь” Олега Федюкова, який у складі луцького клубу провів 620 матчів і забив 21 гол


“Волинь” (Луцьк) — “Динамо” (Київ) - 0:2.

Луцьк. Стадіон “Авангард”. 19 червня. Сонячно. 25 градусів. 7200 глядачів. Судді І. Подушкін (Харків), В. Ольшанецький (Івано-Франківськ), Ю. Скорейко (Чернівці). Делегат ФФУ Петро Кобичик (Чернівці).
“Волинь”: Гуменюк, Ряхн (Ланько,60), Джудович, Ахмедов, Домбраї (Ковалець, 84), Жерш, Трішович, Чеботар, Сачко-к, Мітіч, Сіанкам (Луженков, 46). Тренер Віталій Кварцяний.
“Динамо”: Шовковський, Федоров, Дмитрулін, Гавранчич, Белькевич-к, Чернат (Гусєв, 55), Гусин, Ринкон, Каддурі (Несмачний, 71), Бідненко (Гіоане,79), Шацьких. Тренер Олексій Михайличенко.
Голи забили: Чернат (29), Гусин (68).
Попередження: Жерш (48), Гусин (83), Гіоане (90).
Перед початком матчу відбулися урочисті проводи на тренерську роботу 40-річного капітана команди “Волинь” Олега Федюкова, який у складі луцького клубу провів 620 матчів і забив 21 гол. Додамо, що відомий захисник був володарем Кубка Федерації футболу України і чемпіоном колишнього СРСР серед дублерів у складі дніпропетровського “Дніпра” (відповідно у 1986 і 1989 роках), чемпіоном України серед колективів першої ліги у складі “Волині” (у 1989 і 2002 роках).
Олега Федюкова привітали і вручили грамоти, квіти, подарунки перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Панчишин, мер Луцька Антон Кривицький, начальник команди “Волинь” Віктор Шалигін, гравці київського і луцького клубів.
Динамівці прибули на гру заключного, 30 туру, щоб офіційно оформити своє чемпіонське звання у сезоні 2003-2004 років. Забігаючи наперед, уже знаючи результат зустрічі між донецьким “Шахтарем” і запорізьким “Металургом” — 5:0, можна сказати, що лише поразка столичного клубу з рахунком 0:3 могла позбавити його можливості водинадцяте завоювати золоті медалі. На жаль, на сьогоднішній день лучани не здатні на рівних грати із значно вищим за класом суперником. Хоча, віддамо належне гравцям Віталія Кварцяного, в історії попередніх ігор між “Динамо” і “Волинню”, яка налічувала 13 матчів, значиться один-єдиний виграш лучан над киянами (це було у попередньому чемпіонаті, рахунок 1:0).
Щодо звітної зустрічі, то, незважаючи на старання і самовідданість господарів поля, успіх гостей — цілком закономірний. Один тільки Максим Шацьких мав, принаймні, п’ять стовідсоткових шансів забити м’яч у ворота лучан. Хоча якби удача усміхнулась волинянам, зокрема, Саші Мітічу, Василю Сачку, Віталію Ланьку, Олександру Лужанкову, то Олександр Шовковський змушений був би діставати м’ячі з сітки своїх воріт.
А ось румунський легіонер “Динамо” Флорін Чернат на 29-ій хвилині ударом з-за меж штрафного майданчика примусив капітулювати голкіпера лучан Олександра Гуменюка. А на 68-ій хвилині після подачі кутового півзахисник киян Андрій Гусин виграв дуель на “другому поверсі” і головою забив ще один гол — 2:0.
В останні десять хвилин гра значно пожвавішала, і гострі моменти один за одним почали виникати то біля одних, то біля інших воріт. У цей час відмінно зіграли обидва голкіпери, особливо бездоганно діяв Олександр Гуменюк. Сподобались глядачам і флангові проходи Романа Жерша та Олександра Луженкова, які фактично вперше у другому колі з’явились на полі перед волинськими уболівальниками.
Слід сказати, що двічі (на 29-ій і 76-ій хвилинах) арбітр не помічав грубих порушень правил гри футболістами “Динамо” у своєму штрафному майданчику. У першому епізоді кияни збили Сашу Мітіча, у другому — Віталія Ланька. Однак суддя не наважився призначити у бік гостей пенальті. До речі, якщо він вважав, що з боку динамівців не було порушень, то чому ж не покарав волинян за симуляцію?
На післяматчевій прес-конференції головний тренер лучан відзначив, що команда виконала головне завдання — зберегла за собою місце у вищій лізі. Однак у ході підготовки до сезону 2004—2005 років основний склад зазнає значних змін. Уже через день Віталій Кварцяний мав намір дати “вільну” щонайменше десятьом футболістам, котрі в чемпіонаті не виправдали сподівань тренерського складу...
Після завершення усіх ігор 30-ого туру стало відомо, що “Волинь” фінішувала на тринадцятому місці.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Фото Володимира ЛУК’ЯНЧУКА.

Telegram Channel