Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

СЮЖЕТ ІЗ ЛІТА: ДЛЯ ВЕЛИКИХ ЯГІД — МІЦНІ КОЗУБЕНЬКИ

А те, що вони справді-таки міцні, майстер із села Куликовичі, що в Маневицькому районі, Микола Кубай демонструє ось у такий спосіб, як це зафіксував наш фотокореспондент Володимир Лук’янчук...

А те, що вони справді-таки міцні, майстер із села Куликовичі, що в Маневицькому районі, Микола Кубай демонструє ось у такий спосіб, як це зафіксував наш фотокореспондент Володимир Лук’янчук. Легкі, сплетені із соснового лика коробки витримують вагу тіла майстра.
Микола Тихонович усе життя працював трактористом у колгоспі, нині вже на пенсії. Улюблене заняття – робота з деревом. У його домашній столярній майстерні ми побачили драбинки до воза, табуретки та інші необхідні у селянському господарстві вироби. Але найбільше – ось таких козубків для грибів і ягід, які поліщуки називають просто: коробка.
– Батько плів і мене навчив, – усміхається майстер. – Та часу на все бракує, і вік своє бере. У молодості здавалося, якби ще дві години, то вже б і переробив усю роботу, а тепер – якби ще два дні…
Ми не втрималися, щоб не купити у майстра його виріб – раптом знадобиться і в міській оселі? А одну коробку Микола Кубай подарував для Волинського краєзнавчого музею.
Telegram Channel