Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ІКОНА, ЯКА ПОВЕРТАЄ ЗІР

Ідея створення при Свято-Успенському Святогорському Зимненському монастирі офтальмологічного кабінету сучасного зразка виникла не випадково...

Ідея створення при Свято-Успенському Святогорському Зимненському монастирі офтальмологічного кабінету сучасного зразка виникла не випадково.
В одній з поїздок до цієї православної святині блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Володимира його супроводжував головний дитячий офтальмолог держави професор Сергій Риков. Саме тоді високоповажні гості звернули увагу на дітей-сиріт і напівсиріт, яких взяла під свою опіку свята обитель і які страждають очними хворобами. Окрім того, чудотворна ікона Зимненської Божої Матері якраз прославилась тим, що несе у собі силу зцілення незрячим. Тому-то й було вирішено саме тут надавати допомогу тим, хто страждає від подібних недуг. Було закуплене сучасне обладнання, облаштовано у євростилі кабінет і в минулу неділю в урочистій обстановці його відкрито.
Молебель на початок доброї справи і церемонію освячення здійснив архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Симеон. Він також вручив від імені блаженнійшого Володимира церковні нагороди громадським діячам, які матеріально сприяли відкриттю кабінету, та лікарям, які проявили ініціативу у наданні медичної допомоги хворим. До речі, надалі у Зимне приїжджатимуть провідні лікарі, професори, аби тут, на місці, хворим надавати практичну діагностично-лікувальну послугу.
Цього ж дня у Зимному відбувся республіканський семінар провідних офтальмологів країни, приурочений цій події й іншим галузевим питанням. А в той час, коли лікарі дискутували у місцевому Будинку культури, кабінет приймав перших маленьких пацієнтів.
Алла ЛІСОВА.
Telegram Channel