Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ПРИРОДА: ХАЙ ЩОРАНКУ ВАС БУДИТЬ СПІВ ЗЯБЛИКА В САДУ

Напевне, вже мало залишилося таких густих садів, що розрослися вшир і вгору, в яких любить гратися в хованки дітвора...

Напевне, вже мало залишилося таких густих садів, що розрослися вшир і вгору, в яких любить гратися в хованки дітвора. Але така гущавина і її галасливі мешканці, як свідчить розповідь сільської господині Галини Зелінської, дають велику втіху і душевний спокій.
Якось в червневе надвечір’я несподівано в саду зчинився справжній пташиний рейвах. Птахи злітались до балкона будинку, кричали-галасували, літаючи над ним. Були тут ластівки і шпаки, іволги та дрозди, синичка і ще якась пташина шоколадного кольору, вільшаночка і симпатична сив’яста пташка із вишневим забарвленням спереду, невідома пташинка болотного кольору із оранжевим хвостиком. Тільки дикий голуб на ялині флегматично споглядав це дійство. Підійшла ближче і все зрозуміла: на балконі преспокійно сидів сусідський рудуватий котисько, наче це його зовсім не стосувалось. Довелося потривожити вусатого нахабу. Кіт нехотя переліз на гілку горіха, спустився долу і вже від межів’я, озирнувшись, просвердлив мене презирливо-зневажливим поглядом примружених очей та й зник у зеленій гущавині. Мовляв, я ще розберусь з твоїм птаством.
Вчора на сітці огорожі побачила кумедне іволженя, сиве і пухнасте. Воно нагадувало незграбне совеня, ось тільки на спинці ясніла лимонна барва. У дуплі груші випробовує голоси дитячий шпачиний хор. Та кудись зник зяблик. Він щоранку, рівно о 4.45, починав свою пісню на горіхові біля вікна, мов будильник, проганяв мій сон. Невже це котяча помста?..
Telegram Channel