Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

НА ЗУБНІЙ ЩІТЦІ НЕ ЗЕКОНОМИШ

За 400 років до нашої ери народи Азії, Африки і Південної Америки ретельно полірували і очищали зуби очеретом, іншими волокнистими рослинами, розщепленими на зразок щіточки...

За 400 років до нашої ери народи Азії, Африки і Південної Америки ретельно полірували і очищали зуби очеретом, іншими волокнистими рослинами, розщепленими на зразок щіточки.
В Європі “зубний віник” з’явився у ХVІІ столітті, а в Росії — століття по тому. Перша зубна щітка європейця виглядала доволі незграбною: свиняча щетина, розміщена на обох кінцях дерев’яної ручки. Лише у 20-х роках ХІХ століття було налагоджене виробництво зубних щіток. На зміну натуральній щетині прийшла штучна — вона краще піддається гігієнічній обробці. Найбезпечніша для здоров’я щетина, яка не викликає алергії, виробляється з нейлонових волокон.
Лікарі рекомендують чистити зуби не менше трьох хвилин. Перенесли інфекційне захворювання — змініть зубну щітку (на старій можуть залишитися мікроби). Не користуйтеся старою зубною щіткою, а також чужою — бактерії, що викликають карієс, легко передаються від однієї людини до іншої. Пам’ятайте: вітчизняні щітки служать місяць, імпортні — три.
Почистити зуби, не маючи під рукою зубної щітки, можна пожувавши скоринку чорного хліба. Медики стверджують, що це ефективний спосіб профілактики карієсу.
Ігор ВИЖОВЕЦЬ.
Telegram Channel