Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

НЕМОВЛЯ У... КОНТЕЙНЕРІ ДЛЯ СМІТТЯ

Директор Нововолинської загальноосвітньої школи №2 повідомив у міськвідділ внутрішніх справ, що у контейнері для сміття, який знаходиться біля їхнього навчального закладу, знайдено неживе немовля...

Директор Нововолинської загальноосвітньої школи №2 повідомив у міськвідділ внутрішніх справ, що у контейнері для сміття, який знаходиться біля їхнього навчального закладу, знайдено неживе немовля.
На місце незвичайної знахідки терміново виїхала слідчо-оперативна група у складі працівників прокуратури, міліції, лікарні. Після детального огляду було встановлено, що новонароджена дитина — хлопчик, вага якого 3500—3600 грамів, тобто, цілком доношений. На тілі помітними були синці, пуповина після пологів не оброблена.
Попередня судмедекспертиза дала висновок, що немовля народилося мертвим. Але, як повідомив старший слідчий міської прокуратури Микола Троцюк, за даним фактом проводиться подальша перевірка і лише через десять днів буде прийняте остаточне рішення.
Як кажуть, це вже юридичні тонкощі: якщо немовля народжується мертвим, кримінальна відповідальність не наступає. Але як би там не було, жінка, яка народила навіть неживу дитину, мала б похоронити її за християнським звичаєм, а не викидати немовля на смітник.
Алла ЛІСОВА.
Telegram Channel