Курси НБУ $ 41.66 € 43.70

Куди поїхав український цукор?

Україна за листопад вдвічі збільшила експорт цукру


Найбільше українського цукру експортовано в Гвінею - 22% (25 тис. т.), на другому місці за обсягом експорту - Шрі-Ланка - 19% (21,1 тис. т), замикає трійку лідерів Туніс - 16% (19,0 тис . т).



За листопад поточного року українські виробники експортували 112,55 тис. тонн цукру, що вдвічі більше показника жовтня.


Про це з посиланням на асоціацію «Укрцукор» повідомляє «БізнесЦензор».


Найбільше українського цукру експортовано в Гвінею - 22% (25 тис. т.), на другому місці за обсягом експорту - Шрі-Ланка - 19% (21,1 тис. т), замикає трійку лідерів Туніс - 16% (19,0 тис . т). Також, значні поставки здійснювалися до Грузії - 10% (11,7 тис. т).


«За 11 місяців поточного року українські виробники експортували вже 335,25 тис. тонн цукру на суму 166,8 млн дол., Що втричі більше за торішній показник - 114,8 тис. т. (46,7 млн. дол.)», - сказала представник «Укрцукор» Руслана Бутило.


Ще однією причиною такого збільшення експортних поставок є нарощування виробництва цукру, отже, станом на 7 грудня українські заодви вже виробили 1,77 млн т. цукру:


«В той час, як потреба внутрішнього ринку в поточному році оцінюється в 1,55 млн т цукру, за прогнозами «Укрцукру» вітчизняні виробники виготовлять близько 2 млн т, тобто інше потрібно реалізувати на зовнішні ринки. З огляду на світовий дефіцит цукру і вигідне географічне становище, наш цукор є привабливим як для країн Азії і Африки, так і Європи та СНД», - пояснила Бутило.

Telegram Channel