Курси НБУ $ 39.38 € 42.32

`ЗІРКОВА ЕСТАФЕТА` МАЙБУТНІХ ОЛІМПІЙЦІВ

У понеділок, 5 липня, в нашій області пройшла “Зіркова естафета”, присвячена перебуванню в Києві Олімпійського вогню...

У понеділок, 5 липня, в нашій області пройшла “Зіркова естафета”, присвячена перебуванню в Києві Олімпійського вогню.
Розпочалась вона о 9-ій ранку, коли до Луцька вирушили команди спортсменів із Ратнівського, Шацького, Любешівського районів та Нововолинська. На стадіон “Авангард” в обласному центрі “Зіркова естафета”, учасники якої пробігли маршрут протяжністю майже 180 кілометрів, прибула о 16-ій годині.
Спортивно-мистецьке свято розпочалось із зустрічі команд-учасників естафети. Присутніх вітали заступник голови облдержадміністрації Степан Родич, заступник луцького міського голови Святослав Кравчук, начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Володимир Демчук. Степан Родич, зокрема, зазначив, що цього року Волинь на Олімпійські ігри делегує трьох своїх представників — Андрія Федчука, Миколу Гордійчука і Олексія Мазикіна. Він побажав їм успіхів та висловив надію на те, що в майбутньому кількість волинських олімпійців збільшиться. Представник всеукраїнського центру “Спорт для всіх” Микола Хвалько нагородив сертифікатами всі районні адміністрації області, команди спортсменів і товариства. Окремий приз було вручено юній Людмилі Панасюк, яка однією з перших привітала листом олімпійців України. Дівчинка зачитала кілька рядків, написаних нею для Яни Клочкової, і пообіцяла в майбутньому стати... шестиразовою чемпіонкою світу з плавання.
Показові виступи на святі розпочали представники спортивного товариства “Колос”. Глядачі побачили імпровізовані виступи з дзюдо, карате та важкої атлетики. Приємно те, що поряд із молодими спортсменами в них брали участь і ветерани — один із засновників боротьби дзюдо і самбо на Волині Вадим Сучилов та срібний призер чемпіонату Радянського Союзу з боротьби самбо Іван Кухарик.
Захоплення глядачів викликали виступи представників спортивних товариств “Україна”, “Динамо”, “Спартак”. Приємним моментом стало вручення Іванні Поліщук посвідчення майстра спорту з художньої гімнастики. Крім цього, у показових виступах брали участь команди з ритмічної гімнастики Луцького, Ківерцівського та Ратнівського районів, а також збірна команда спортивної акробатики обласного центру, спортивний клуб “Венера” з ВДУ.
“Зіркова естафета” завершилась концертом майстрів мистецтв.
Тетяна КЛІШ.
Telegram Channel