Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ВИСТАВКИ: КВІТКА НЕ ХОЧЕ ВІЙНИ

...Маленька дівчинка акуратно кладе квітку на стару могилу. На жаль, це все, що вона може подарувати тому, хто віддав життя за рідну землю...

...Маленька дівчинка акуратно кладе квітку на стару могилу. На жаль, це все, що вона може подарувати тому, хто віддав життя за рідну землю. Ні, не все... Залишається ще пам’ять... “Пам’ять” — саме таку назву має фотовиставка, яка відкрилася днями у Волинському краєзнавчому музеї й присвячена 60-річчю визволення України від фашистських загарбників. Її автори — Віктор Чухрай і Михайло Кіржа. Власне, це його робота “Скромна квітка” примушує спинитися, замислитися над непростим нашим життям.
Відрадно, що на відкриття цієї виставки прийшли не лише сивочолі ветерани, а й чимало молоді. Щирі слова на адресу фотомитців, організаторів виставки сказали заступник голови облдержадміністрації Степан Родич, гість із Києва, голова Національної Спілки журналістів України Ігор Лубченко, начальник управління культури облдержадміністрації Володимир Лисюк, директор навчально-методичного центру культури Волині Віталій Бобицький та інші.
Фотомитцям вдалося перевтілити мить життя у вічність, і ще не одне покоління буде із завмиранням серця вдивлятися у ці обличчя, у ці промовисті сюжети, усвідомлюючи страшний зміст слова “війна”. Та головне, щоб вони ніколи не бачили її на власні очі. Такі враження із виставки винесла студентка факультету журналістики Луцького гуманітарного університету Катерина Дубойська.
Telegram Channel