Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ДУХОВНІСТЬ: БАТЮШКА БУДУЄ ХРАМ ДУШІ

У селі Велика Ведмежка Маневицького району після розвалу місцевого колгоспу почала руйнуватися й пристойна будівля його контори...

У селі Велика Ведмежка Маневицького району після розвалу місцевого колгоспу почала руйнуватися й пристойна будівля його контори. На неї претендували 44 пайовики. Але ж всі ми знаємо приповідку про сім няньок. Залишившись без конкретного господаря, контора зачахнула. Повикрадали з неї вікна, двері, батареї опалення.
Та ось наприкінці минулого року місцеву територіальну громаду очолила ініціативна людина Людмила Бойчук. У неї визрів задум дати друге життя закинутій будівлі. У цій справі її підтримали районна влада і односельці. Вирішили розмістити в колишній колгоспній конторі клуб, бібліотеку, медпункт і відділення зв’язку. Тим паче, що більшість цих дуже необхідних для села закладів знаходиться в аварійному стані. На переобладнання “мертвої” контори сільській раді виділено з районного бюджету 28 тисяч гривень, знайшлися й інші спонсори.
Передбачається, що новосілля відбудеться до Дня незалежності України. Таке слово дали будівельники Валерій Левков, Сергій Шулячинський, Анатолій Сокол,Юрій Клевець та Іван Шворак. Пан Шворак, а точніше — отець Іван є настоятелем місцевої церкви. А у вільний від богослужінь час виявив бажання прилучитися до добродійної справи, бо вважає, що жителям Великої Ведмежки потрібен і духовний храм, який, на щастя, ніколи не руйнувався, і найнеобхідніші соціальні заклади, без яких людська душа обійтися не може.
Telegram Channel