Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ЩО СТОЇТЬ ЗА ЗВІЛЬНЕННЯМ ГОЛІВ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЙ?

Зміна керівництва окремих західних областей України може бути зумовлена намірами влади задіяти так званий адміністративний ресурс під час виборів Президента України...

Зміна керівництва окремих західних областей України може бути зумовлена намірами влади задіяти так званий адміністративний ресурс під час виборів Президента України. Про це заявив політолог Леонід Тупчієнко, коментуючи призначення на посаду голови Хмельницької обласної державної адміністрації Віктора Коцеміра. Коцемір є членом Партії регіонів, яку очолює кандидат у Президенти України прем’єр-міністр Віктор Янукович.
На думку соціологів, Західна Україна за політичними уподобаннями тяжіє до кандидата в Президенти, лідера опозиційного блоку «Наша Україна» Віктора Ющенка. Саме тому, відзначає Тупчієнко, призначення на посаду губернатора однопартійця Віктора Януковича свідчить про те, що влада намагається компенсувати відсутність популярності прямим тиском на виборців. Наступною на черзі після Хмельницької стала Тернопільська область, де 15 липня з ініціативи голови уряду був звільнений губернатор Іван Курницький. Аналітики передбачають, що тут облдержадміністрацію також очолить наближена до Віктора Януковича людина, оскільки пропозиція звільнити Курницького надійшла саме від прем’єра.
Тим часом учора на брифінгу заступник голови Адміністрації Президента, керівник Головного аналітичного управління Василь Базів заперечив зв’язок останніх указів глави держави про звільнення губернаторів Вінницької, Херсонської, Хмельницької і Тернопільської областей з виборчою кампанією.
Telegram Channel